29. 03. 2024 Miroslav 18°C Oblačno

Pripravte si s deťmi valentínske dobroty z lásky

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Pinterest

Či už sviatok svätého Valentína oslavujete alebo nie, vždy dobre padne posedieť si spoločne celá rodina pri dobrom jedle či malej maškrte. A jeden deň v roku to môžu byť predsa aj srdiečkové, jahodové či ružové dobrôtky. :) Vyberte si z nášho valentínskeho menu. :)

Nezabúdajte však, že nie je dôležité, či je jedlo srdiečkové, okrúhle alebo hranaté či nepodarené, hlavné je, že je pripravené z lásky. :) Ak nemáte odvahu pripraviť niektorú z dobrôt nižšie alebo ste v kuchyni menej zruční, môžete pripraviť aj obyčajný puding alebo kávu či potešiť rodičov raňajkami do postele, vykrojiť srdiečko do jabĺčka na desiatu alebo nechať vo vrecku pekný odkaz z lásky. 


Horúca čokoláda

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu na varenie a pomaličky prilievajte smotanu, až dosiahnete tú pravú konzistenciu horúceho nápoja. :) Ozdobte si ju šľahačkou a cukrovými srdiečkami.

valentines day 3934775 1920

Zdroj: Pixabay

Jahodový milkshake

Rozmixujte čerstvé alebo mrazené jahody v mlieku, podľa chuti pridajte troška medu a ozdobte pohár jahodou.

strawberry 3304967 1920

Zdroj: Pixabay


Sušienky zo srdca

Z perníčkového či lineckého cesta upečte sušienky v tvare srdca. Ozdobte bielkovou polevou zafarbenou potravinárskym farbivom doružova. Koláčiky krásne ozdobí aj marcipán, cukrové srdiečka a perličky. 
valentines day 3984155 1920

Zdroj: Pixabay

Srdiečková pizza

Vyskúšajte pizzu trocha inak. V obchode kúpite hotové cesto na pizzu a keď ho vytvarujete pred pečením do tvaru srdca, valentínske prekvapenie je na svete. Upiecť však môžete aj klasickú okrúhlu pizzu a do tvaru srdiečka uložiť ingrediencie na vrchu. 

Screenshot 2021 01 25 215907

Zdroj: freepik.com

Zamilované sendviče

Celozrný toastový chlebík prekrojte na trojuholníkové polovičky. Do dvoch vykrojte vykrajovačkou srdiečka, dve zvyšné natrite maslom a jahodovým džemíkom a zlepte dohromady natreté a vykrojené trojuholníčky. 

bread 1242249 1920

Zdroj: Pixabay

Lievance plné lásky

Ak nemáte doma srdiečkovú formu na lievance, naplňte lievancovým cestom cukrárske vrecko a vytvorte z neho srdiečko na panvici. Podávajte s javorovým sirupom a jahodami.

Screenshot 2021 01 25 215812

Zdroj: freepik.com

Sladké ovocné špízy 

Melón, kiwi, ananás, jabĺčko či hruška sú vynikajúcim ovocím na sladké a zdravé ovocné špízy. Povykrajujte srdiečka maličkou vykrajovačkou a nastoknite na špajľu. 

Screenshot 2021 01 25 215731

Zdroj: freepik.com

Želatínové srdiečka

Pol kila jahôd rozmixujte s dvoma lyžicami cukru a pol hrnčekom vody. V pol hrnčeku pyré nechajte napučať 14 gramov želatíny, zvyšok pyré ohrejte nahorúco a odstavte. Zmiešajte dohromady a nalejte do srdiečkovej silikónovej formy. Nechajte vychladiť, vyklopte a maškrťte, alebo si srdiečkami ozdobte dezerty. Namiesto ovocia môžete použiť aj jahodový džús. :)

Screenshot 2021 01 25 220342

Zdroj: freepik.com

Valentínske vajíčkové raňajky

Pripravte si na raňajky volské oko vo formičke v tvare srdca. Ak takú nemáte, vykrojte do krajca chlebíka srdce, opečte ho na troške masla na panvici z jednej strany, následne otočte, vyklopte vajíčko a nechajte zapiecť. Podávajte s opečenou slaninkou a zeleninou.

Screenshot 2021 01 25 220216

Zdroj: freepik.com

Slané srdiečka z lístkového cesta

Hotové vyvaľkané lístkové cesto kúpite už takmer v každom obchode. Vykrojte z neho malé srdiečka, potrite vajíčkom, posypte soľou, rascou či semienkami a upečte.

heart 49576 1920

Zdroj: Pixabay

Talianske jednohubky "Amore"

Podlhovasté cherry paradajky rozkrojte šikmo na dve polovičky a spojte ich do tvaru srdca špáradlom. Na jeden koniec špáradla pripichnite lístoček bazalky a poukladajte na tanier s mozzarelovými guličkami.

heart shaped tomatoes 18

Zdroj: handimania.com

Cestoviny pre zamilovaných

Pred sviatkom svätého Valentína určite nájdete v obchode cestoviny v tvare srdca. Pripravte si ich na svoj obľúbený spôsob, napríklad s paradajkovou či syrovou omáčkou, bylinkami, mäsom či šampiňónmi.

Screenshot 2021 01 25 220659

Zdroj: freepik.com

Amorova omeleta

Rozkrojte párok po dĺžke takmer do konca. Ohnite do tvaru srdca a spojte špáradlom. Položte na panvicu, vyklepnite dovnútra vajíčko a nechajte zapiecť. Pred podávaním posypte soľou a bylinkami. 

small 1496525307

Zdroj: recipestraps.com

Ľadová láska

Pripravte si jedinečnú chutnú domácu zmrzlinu na výnimočnú príležitosť. Rozmixujte jahody s bielym jogurtom a medom dohladka, vylejte do mrazuvzdornej nádoby a dajte zamraziť. Podávajte ako kopčeky v ozdobných pohároch s čerstvými jahodami v tvare srdiečka.
strawberry ice cream 2239377 1920

Zdroj: Pixabay

Chrumkavé potešenie

Ľahký a zdravý snack poteší napríklad otecka večer pri telke. :) Vykrojte srdiečka z uhoriek, šunky, syra a trojfarebnej papriky, pekne uložte na tanier a chrumkajte.

2kids ValentineSnacksCover

Zdroj: twokidscooking.com

Muffinky zo srdca

Kto by ich nemiloval. Muffinky môžete pripraviť na svoj najobľúbenejší spôsob, tentokrát v srdiečkových formičkách. Odporúčame vyskúšať zdravú variantu z ovsených vločiek. :)

Screenshot 2021 01 25 221501

Zdroj: Pixabay

Zdravé "chipsy" 

Ak máte chuť sa troška pohrať, povykrajujte srdiečka zo surových ošúpaných zemiakov, posypte soľou a troškou rasce a nechajte upiecť v rúre. 

potato 3548557 1920

Zdroj: Pixabay

Čokoládové pohladenie

A opäť troška vykrajovania. :) Upečte čokoládový piškótový korpus z troch vajíčok, 150 g cukru, 150 g hladkej múky, 2 lyžíc kakaa, lyžice oleja a 2 lyžíc vody. Po upečení z neho vykrojte srdiečka a každé dve spojte dohromady šlahačkou vyšľahanou s lyžicou jahodového džemu.

pastries 756601 1920

Zdroj: Pixabay

Napíšte komentár