19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Konferencia Mamy v pohode

09.01.2018 Autor: Externý prispievateľ, Foto: Divino
Termín: 20.01.2018 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

vstupenka mamy v pohode

Zaujíma vás výchova, zdravie, stravovanie, cestovanie či biznis matiek? Prichádza konferencia Mamy v pohode, ktorá je tým správnym miestom, kde si počas jedného dňa vypočujete mnoho tém, tradičných či kontroverzných a z rôznych pohľadov. Pre všetky ženy, ktoré už matkami sú alebo sa na materstvo ešte len chystajú. Čaká vás 25 zaujímavých a inšpiratívnych speakeriek, po prvý raz už 20. januára v Bratislave.

„Hľadali sme a nenašli u nás také podujatie, ktoré by sa na jednom mieste venovalo materstvu, matkám, ich starostiam, otázkam, ale aj úspechom či inšpiratívnym príbehom,“ vysvetľuje zámer zorganizovať konferenciu Mamy v pohode Simona Mištíková, managing director agentúry Divino, ktorá ju organizuje. „Rozhodli sme sa preto pozvať všetky matky, ktoré majú záujem diskutovať a počúvať, známe i neznáme, inšpiratívne, tradičné i tie, ktoré majú na najkrajšie obdobie ženy iný pohľad,“ dodáva s tým, že konferencia sa bude konať 20. januára 2018 v hoteli NH Bratislava Gate One hotel.

2 miestnosti, 8 sekcií, 25 prednášajúcich
„Už ako sme oslovovali prvé dámy, stretávali sme sa s nadšením z ich strany, a tak nám nakoniec tento výnimočný deň pre všetky matky pomáhali vytvárať,“ priznáva Mištíková. 25 prednášajúcich bude rozdelených do dvoch miestností. „V jednej sa budeme venovať inšpiratívnym príbehom zaujímavých žien z rôznych uhlov života – biznisu, módy či cestovania. V tej druhej sa budeme zaoberať odbornejšími témami materstva, ako sú zdravie, strava, výchova či detská psychika. Každá si tak vyberie, čo ju zaujíma,“ vysvetľuje Mištíková. Niektoré dámy predstavia seba alebo svoju tému formou samostatnej prednášky, niektoré budú spolu na pódiu diskutovať.

„Keď som sa stala mamou, zistila som, koľko vecí ma zaujíma a aké ťažké je dostať sa k objektívnym informáciám. Na internete totiž nájdete množstvo hlúpostí, ktoré vás zbytočne vystrašia. Vďaka tejto konferencii sa môžem dostať k užitočných informáciám, inšpirovať sa a poradiť sa s rôznymi odborníčkami a, samozrejme, ďalšími mamičkami,“ vysvetľuje Barbara Jagušák Heribanová, mama malej Izabely, prečo sa rozhodla do konferencie zapojiť.

Podnikanie, móda i cestovanie

„Pre každú z nás je táto konferencia perfektnou príležitosťou, ako spoznať inšpiratívne ženy, ktoré vďaka svojim vedomostiam a skúsenostiam ponúknu mamičkám nápady, ako prežiť so svojimi deťmi krajší, pokojnejší, zdravší a bohatší život. Neviem o žiadnom evente, ktorý by priniesol toľko zaujímavých prednášajúcich a tém týkajúcich sa materstva. To totiž netreba vôbec zanedbávať, pretože iba od obetavých rodičov záleží, akým smerom sa bude tento svet uberať,“ dopĺňa Babsy, ktorá sa bude vo svojej prednáške venovať dizajnu, detskému oblečeniu, ale aj tomu, prečo je dobré viesť deti ku krásnu okolo nás. Neopomenieme ani tému šatkovania a o tom nám prídu porozprávať tvorkyne značky šatiek Sestrice.

O aktivitách s deťmi a ako im venovať čas bude zase rozprávať herečka, autorka dvoch kníh a mama dvojičiek, Kristína Farkašová, ale aj Klára Kulichová z centra Play Wisely v Bratislave. Bude sa rozprávať aj o tom, prečo je dobré s deťmi cestovať a do svojich úspešných kariér dovolia nazrieť ženy, ktoré svoj biznis neodložili ani počas tehotenstva – známa make-up artistka Lucia Sládečková – Lucid style, bankárka Júlia Jurčíková či zakladateľka ďalšej úspešnej konferencie, Umenie byť ženou, Alexandra Pevalová.

Zdravie na prvom mieste

„Veľmi sa teším, že sa organizátorky rozhodli urobiť konferenciu špeciálne pre maminy. Mamy by sa mali vzdelávať a odovzdávať si informácie, pretože je len na nás vychovať z našich deti dobrých ľudí a zmeniť tým svet,“ povedala o konferencii Miriam Kalisová, moderátorka, foodblogerka a mama malej Mie, ktorá sa bude vo svojej prednáške venovať výchove.

Na stravu sa zasa vo svojej prednáške, ale aj v moderovanej diskusii s ďalšími ženami, pozrie Janka Šimkovičová, zakladateľka portálu o zdravom životnom štýle cvičte.sk a autorka niekoľkých kníh, aktuálne titulu iMama. "Mamy v pohode ma zaujali hlavne svojim programom. Veľmi oceňujem štruktúru programu, ktorá jasne dáva najavo, čo môžeme očakávať. Páči sa mi rozloženie tém do jednotlivých oblastí, ktoré obsiahli ženu a matku ako celok. Osobne sa teším na reálne ženy, ktoré inšpirujú a motivujú svojimi skúsenosťami,“ hovorí mama dvoch synov. V ostatných sekciách sa budú ďalšie mamy, odborníčky i lekárky venovať aj motorike, alergiám, detskej psychike, ako na deti vplýva smrť či rozvod, kedy je dobré dať dieťa do škôlky a pod. O svoje skúsenosti sa podelí aj známa spisovateľka Evita Urbaníková.

Zúčastnené dámy sa môžu tešiť na tombolu, kde môžu vyhrať zaujímavé pobyty, auto na víkend, kozmetiku, pitný režim, školské tašky, manduku a podobne, ale čaká ich aj na mnoho ďalších sprievodných inšpirácií. 

Vstupenky a viac informácií >>

Napíšte komentár