19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Jesenná prechádzka obnoveným chodníkom Údolím rieky Slatina

21.10.2017 Autor: Annie, Foto: dtonline
Termín: 21.10.2017 Mesto:Zvolen Zdroj:stránka organizátora

urs

V sobotu 21. októbra sprístupnia nanovo pretrasovaný a vynovený náučný chodník Údolím rieky Slatina. Zavŕši sa tak niekoľkomesačná aktivita dobrovoľníkov zo Združenia Slatinka.

Aktivisti nanovo pretrasovali niektoré menej bezpečné úseky, urobili nové smerovníky a značky, vymenili informačné tabule a doplnili drevené mostíky a schodíky. Pri opravách sa inšpirovali aj informáciami od detí základných škôl, ktoré chodník zmapovali v rámci turistických vychádzok v okolí Zvolena.

Otvorenie obnoveného náučného chodníka sa uskutoční v rámci jesenného prechodu chodníkom. Stretnutie účastníkov je naplánované na 9.30 h na hrádzi vodnej nádrže Môťová, potom sa ľudia spoločne presunú popri priehrade na začiatok náučného chodníka – národne významnú mokraď Krpele. Tam je obnovená informačná tabuľa s prehľadnou mapou chodníka a okolia, ako aj informáciami o prírodných hodnotách územia.

Jesenná prechádzka obnoveným chodníkom sa skončí v obci Slatinka, kde o 13.00 h bude malá slávnosť – otvorenie obnoveného chodníka. Záujemcovia potom môžu spoločne s členmi združenia stráviť čas v bývalej škole alebo sa vrátiť do Zvolena druhou časťou chodníka. Aj táto prechádzka bude sprevádzaná výkladom o hodnotách údolia.Náučný chodník má sedem zastávok a návštevníkom približuje cenné a druhovo bohaté spoločenstvá organizmov.

Napíšte komentár