20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Divadelné predstavenie Čin - Čin

28.09.2017 Autor: Zuzka, Foto: Divadlo Komika

cin cin

Termín: 17.12.2017 Mesto:Prešov Čas:16.00- 17.00 Zdroj:stránka organizátora

Kedy: 17.12.2017 od 16.00-17.00
Kde: PKO Čierny Orol, Hlavná 50, Prešov

Aj vy ste si hneď pomysleli, že to je o tom vrabčiakovi? Spomenuli ste si na základnú školu a na kreslený seriál večerníčkov? Povedali ste si, to je staré, otrepané ... ako všetko klasické. Shakespeare, Moliére, Puškin a Podjavorinská ?! Ako môže byť zbierka veršovaných príbehov pre deti klasikou?!


Klasické, znamená dokonalé. Dokonalé je krásne a jednoduché zároveň. Zbierka veršov ľahkých ako detské riekanky s príbehom takým krásnym a múdrym, ako z najkrajšej dramatickej literatúry sveta. Príbeh lásky a boja o prežitie dvoch malých, hravých, milujúcich sa bytostí. Príbeh plný zvratov, prekážok a omylov, takých ako život každého z nás. Príbeh o najmenších pre najmenších a pre každého, o každom z nás.

Vedeli ste, že má zbierka Čin Čin už viac ako šesťdesiat rokov a stále je najpopulárnejším príbehom všetkých generácií Slovákov? Vedeli ste, že meno Čin Čin je meno tej vrabčice? Vrabčiak sa volá ... ? Spomeniete si aj na meno jeho soka v láske? A koľko mali spolu na konci príbehu detí? Vrabčiak s vrabčicou, samozrejme. Ešte stále si myslíte, že je ten príbeh len pre tie najmenšie deti?

Príďte sa pozrieť ako sme sa na Čima a Činku zahrali v jednoduchosti a radostnom hľadaní krásy takej vhodnej, ako nám to pani spisovateľka Podjavorinská svojím textom vnukla a ako nám to, pri kopnutí do mozgového centra inšpirácie, pani múza Thália dopriala.

Texty: Ľudmila Podjavorinská
Scéna, Réžia: Juraj Benčik
Účinkujú: Viktória Ždiľová, Brandon Martin Wolfenden

Napíšte komentár