23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Medzinárodný týždeň nosenia detí v Žiline

25.09.2017 Autor: MS, Foto: FB
Termín: 08.10.2017 a ďalšie Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

21762723 1670433419696345 4244232390278940242 o

Oslávme spolu Medzinárodný týždeň nosenia. Aj v Žiline na vás čaká bohatý program. Na svoje si prídu nie len rodičia, ktorí už aktívne nosia svoje deti, ale aj nováčikovia a záujemci o nosenie detí v ergomických pomôckach. Tešiť sa môžete na sprievod mestom, veľkú testovačku, workshop Začíname s nosením, blok prednášok "Čo hovoria na nosenie odborníci" a workshop v Rajci. Prebiehať bude aj regionálna súťaž o bohaté ceny :)

Nezabudnite pozvať priateľov :)

Pondelok 2.10.  - Sprievod nosiacich rodičov a Veľká testovačka

Mariánske námestie, Čajovňa U dobrej víly, 10:00-12:00
Stretneme sa na Mariánskom námestí pri fontáne. Prejdeme sa spoločne s deťmi centrom Žiliny. Prechádzku zakončíme v Čajovni U dobrej víly, kde nás bude čakať Veľká testovačka. Budete mať možnosť vyskúšať si šatky rôznych prímesy, gramáží a dĺžok, tešiť sa môžete na všetky typy Lenka nosičov, nosiče Lenny Lamb, Zumbuccu, Fidellu Fusion aj viazací Fly tai, Rischino, mei tei Al & Izi, Manducu a mnoho iných. Počas testovačky bude k dispozícii aj nosičské oblečenie na chladnejšie jesenné a zimné dni pre rodičov aj detičky.
Vstupné: 4€

Utorok 3.10

Tancovanie s Veronikou

Rodinné centrum Rodinná rozprávka 15:00-16:00
Tancovať a cvičiť sa dá aj s detičkami v šatkách alebo ergonosičoch :) Tešiť na môžete na rôzne tanečné štýly (salsa, bachata, zumba) a na krátku posilňovaciu časť. 
Vstupné: 4€

Workshop Začíname s nosením

Čajovňa U dobrej víly 16:30-18:30
Kurz je vhodný pre budúce mamičky a mamičky, ktoré s nosením začínajú. Porozprávame sa o dôležitosti kontaktu, o vzťahovej väzbe, o výhodách nosenia. Dozviete sa ako vybrať vhodnú šatku a nosič pre novonarodenca, ako obliecť dieťa do šatky v nepriaznivom počasí, čo robiť keď je dieťa nepokojné pri nosení. Naučíme sa základný úväz s pevnou aj elastickou šatkou. Dozviete sa ako dať správne dieťa do nosiča a ako nosič nastaviť. Na kurze sú vítaní aj partneri.
Akciové vstupné počas MTND: 10€ (partner grátis)

Streda 4.10 - Stretnutie nosiacich rodičov a workshop s fyzioterapeutkou

Rodinné centrum Paletka v Rajci, 16.30 do 18.00
Vyskúšame nosiče, šatky rôznych prímesí a gramáží, nosiace oblečenie na chladnejšie dni. Potrénujeme viazanie šatky, naučíme sa nastaviť nosič. Na stretku sú vítaní aj partneri.
Vstupné: 3€

Štvrtok 5.10 - Blok prednášok „Čo hovoria na nosenie odborníci?

Rodinné centrum Rodinná rozprávka 14:00-17:00
Nosenie je super, tak to cítime srdcom. Niet nad ten pocit, keď vám dieťa spokojne zaspí na hrudi. Nosenie je praktické, máte voľné ruky a spokojné dieťa. Čo ale na nosenie hovoria odborníci? Odborné prednášky na tému nosenia detí si pre nás prichystajú psychologička Zuzana Šeligová, fyzioterapeutka Radka Šefferová a laktačná poradkyňa Zuzana Bikárová. Zuzka Šeligová nám porozpráva o dôležitosti kontaktu, o vytváraní bezpečnej vzťahovej väzbe, o emocionálnych benefitoch nosenia. Radka Šefferová nám povie ako je to s tým detským chrbátikom, kĺbikmi, ale aj čo na nosenie telo matky. Zuzka Bikárová nám povie ako ide dojčenie a nosenie ruka v ruke a Lucia Ludviková vás na záver naučí ako dojčiť v šatke.
Vstup: 6€ 

*Vyhodnotenie súťaže*
Čajovňa U dobrej víly, 17:00-17:30, 
Čakajú vás hodnotné ceny od sponzorov. Hrnčeky, tašky, vrecúška, kľúčenky, Rawplacky, kojonáhrdelníky, poukazy do požičovní, šatka na nosenie detí, Lenka nosič a ďalšie :) Za účasť na podujatiach ste automaticky zaradení do súťaže. 

Dôležité info:
Rodinné centrum Rodinná rozprávka - P.O.Hviezdoslava 9, Žilina
Čajovňa U dobrej víly - nad Rodinným centrom Rozprávka
Rodinné centrum Paletka - Budova ZŠ, Námestie Andreja Škrábika 5, Rajec

Napíšte komentár