23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Festival káva, čaj, čokoláda

20.09.2017 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 19.11.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

kava

Pozývame vás na 4. bratislavský festival čerstvej kávy, voňavých čajov, pravej čokolády a súvisiacich pochutín.


Čaká nás Festival vôní a chutí a aj tento rok premeníme nákupné centrum Bory Mall počas víkendu 18.-19.11.2017 na najväčšiu kaviareň v meste s množstvom kávy, čaju, čokolády, sladkostí, nápojov a ďalších pochutín, ktoré do dobrej kaviarne určite patria.

Predstavia sa vám slovenské pražiarne BARZZUZ - čerstvá káva, fresh coffeeCoffee VERONIA9 grams coffeeCoffeein.skČierna Perla_ Black Pearl i mnohé ďalšie, ktoré ponúknu odrodové kávy i svoje špeciálne blendy. No zastúpené budú aj tradičné talianske kávy Caffè Diemme Slovakia či Caffé Milani Slovakia alebo New York a exotika na nás dýchne vďaka kávam z Indonézie. Ak milujete vôňu čerstvej kávy, Festival je určený práve vám. Počas soboty aj nedele priamo pred vami upražíme kilá kávovníkových zŕn a rozvoniame tak celé nákupné centrum. Káva sa tu objaví vo viacerých podobách, nielen ako klasické espresso, či cappuccino, ale na svoje si prídu aj vyznávači alternatívnej prípravy kávy či dokonca coldbrew. Plody kávovníka vám vybraní vystavovatelia podajú aj ako čaj – nápoj z kávovníkovej čerešne, cascary. Tým, ktorí sa budú chcieť zorientovať v príprave kávy, predstavíme špičkové kávovary a súvisiace pomôcky nielen pre baristov. Jeden z kávovarov Catler budete môcť aj vyhrať. Stačí sa zapojiť do kupónovej súťaže o atraktívne kávovo-čokoládovo-čajové ceny.

Fanúšikov pravých čajov určite poteší účasť renomovaných dovozcov a distribútorov čajov - Čajový Dom, Čajovňa dobrých ľudí a Yellow Emperor. K exotickým čajom z ďalekého východu sa pridajú aj tie lokálne – bylinkové.

No a čokoládu, tú nájdete na Festivale vo viacerých formách i baleniach – ako horúcu, tabuľkovú alebo ako pralinky, bonbóny, figúrky, či dokonca ako čoko-kebab. Belgičania nám poslali čokoládu Callebaut a Cachet, Španieli zase Torras, či Simón Cool, Taliani Slitti aj Venchi, Angličania značku Zuma, Maďari sa pochvália čokoládou Chocome, no a slovenské farby bude hájiť najmä LYRA Chocolate a Chocolate Patrik

Pozornosti určite neuniknú ani zákusky a cukrárske výrobky, čokoládové, orieškové, karamelové krémy, studené i horúce drinky a sirupy, mikulášske a vianočné dobroty v darčekových baleniach. Nielen pre dámy je pripravená kávová kozmetika a deti i mládež sa určite zabavia, keď si budú môcť vyskúšať povolania cukrárov alebo čašníkov.

Sprievodný program je plný informácii a zážitkov. Okrem prednášok a čajových obradov nás čaká tradičná Latte Art Show, v ktorej si baristi zmerajú sily v kreslení mliečnou penou do espressa. No a v spolupráci sBUBO precestujeme celý svet a spoznáme exotické krajiny, v ktorých pestujú kávovníky, zberajú kakaové bôby, či spracúvajú čajové lístky.

Festival kávy, čaju a čokolády v nákupnom centre Bory Mall je tu pre každého, kto má rád spomínané pochutiny, kto ich chce bližšie spoznať, no i pre tých, ktorých aktivity s kávou, čajom alebo čokoládou úzko súvisia.


Dátum:
18.-19.11.2017(sobota-nedeľa), od 9.00 do 18.00 hod.
Miesto: Bory Mall, Lamač 6780

 

 

Napíšte komentár