24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Multium: Galéria - Priestor a Zrkadlá

Autor: Danka, Foto: multium.sk

multium4

Adresa:Zámocká 26, 811 01 Bratislava Telefón:+421 908 507 696, +421 905 703 415 E-mail:gallery@multium.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Ako galéria vznikla? Od Nápadu k dielu. 


Autor galérie nie je umelec a ani nie je autorom myšlienky. Nechal sa inšpirovať dielami významných umelcov. Hlavné inšpirácie našiel vo výstave Mateja Kréna v SNG, a taktiež v tvorbe japonskej umelkyne Yayoi Kusama, ktorej INFINITY MIRROR ROOM je dodnes jednou z veľkých atrakcií New Yorku. To ho priviedlo k nápadu podeliť sa o zážitok z nekonečného priestoru vytvoreného zrkadlami. Autorovi  pritom nešlo o presné zreprodukovanie pôvodného diela.  Pohrával sa s myšlienkou, aké ďalšie možnosti  hra so zrkadlami ponúka, aké dojmy sa vďaka ich rôznemu rozmiestneniu dajú vyvolať.

Čo sa dá robiť v obyčajnej miestnosti so zrkadlami? 

Základným prvkom vytvárajúcim ilúziu nekonečna sú dve zrkadlá oproti sebe na protiľahlých stenách. Ak k nim pridáte ďalšie zrkadlá, napr. na strope a podlahe, tak sa dojem nekonečna rozšíri o ďalší rozmer. Takto sa možno hrať v trojrozmernom priestore so zrkadlami a vytvárať rôzne efekty a ilúzie nekonečna. Nápady autor čerpal z okolitého sveta. Takto vzniklo šesť rôznych priestorov. Každý z nich ponúka iný zážitok. 

Vstúpte a nechajte sa unášať ilúziou nekonečna!

Otváracie hodiny:

  • Pondelok - Nedeľa: 10.00 - 20.00 hod.

Vstupné TU.

Rezervácia vopred nie je nutná, ale odporúča sa, nakoľko v galérií može byť naraz iba 10 osôb. Rezervovať termín si môžete tu.

 

 

 

Mapa: N 48° 8′ 41″ E 17° 6′ 2″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Kristina 04.01.2018, 10:22

    za take vstupne sa to neoplati. Je to uplne malicke. Ak niekto ma rad tento druh zabavy, urcite nech radsej vyskusa Tricklandiu v Starom Smokovci.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár