19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Sahara 2017

23.05.2017 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 20.08.2017 a ďalšie Mesto:Senica Zdroj:stránka organizátora

1sahara

SAHARA – je stretnutie majiteľov vojenských historických vozidiel a klubov vojenskej histórie na Slovensku a najvýznamnejšia military udalosť roka na piesku. Každoročne sa organizuje vo vojenskom areáli na Záhorí, ktorý pripomína svojim charakterom saharskú púšť. A práve pre túto výnimočnosť terénu sme nazvali naše podujatie SAHARA.

Organizuje sa vždy koncom augusta, pretože si v týchto dňoch pripomíname výročie a tradície jedného z najväčších európskych protinacistických odbojových vystúpení – Slovenské národné povstanie. Práve z tohto historického míľnika slovenskej minulosti často čerpajú organizátori SAHARY motívy a filozofiu svojej činnosti.

Je verejne prístupným podujatím, určeným pre širokú verejnosť ako voľno časová kultúrna udalosť zameraná na ochranu a rozvoj historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny. Okrem laickej verejnosti sa stretnutia zúčastňujú aj nadšenci vojenskej techniky a vojenstva vôbec a priaznivci vojensko – historickej tematiky. Od iných, podobných podujatí sa SAHARA odlišuje hlavne tým, že jej snahou je popularizovať vojenské dejiny Slovenska a šíriť osvetu o dejinách vojen a ozbrojených konfliktov, vývoji armády, zbraní a vojenskej techniky. Okrem osvetovej a kultúrno-vzdelávacej misie sa podujatie SAHARA postupným vývojom stalo nositeľom vojenských tradícií a propagátorom vojenskej histórie, viažucej sa k obdobiu 2. svetovej vojny i k Slovenskému národnému povstaniu.

KEDY: 18. - 20.8.2017
KDE: Vojenský technický a skúšobný ústav Záhorie, 905 24 Senica

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lubica 12.08.2017, 08:31

    Tento rok 2017 jednoznacne ANO pre akciu SAHARA! Neskutocne realisticky a excelentne zorganizovana vojenska akcia v piesku na Zahori z 2. svetovej vojny s cca 400 clennym komparzom, s vojenskymi liedadlami nad hlavou, vybuchmi, tankami, pesiakmi dostala deti, ich mamy i velkych chlapov. Kazdy si prisiel na svoje! Moznost vyliezt si na vojensku techniku a zviezt sa na tanku v piesku viriacom sa do vysky ocenili hlavne nast-rocni a dospeli. Deti sa pofotili ci strielali zo zbrani. Na miesto akcie jazdi kyvadlova autobusova doprava zo zachytneho parkoviska. SAHARU najdete na ceste medzi Senicou a Jablonicou, kde uvidite odbocku na akciu s oznacenim SAHARA.
    Urcite pridite, neolutuje nik.
    Lubica

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár