26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

Donovalkovo - hlavné mesto detí

Autor: Annie, Foto: donovalkovo.sk
Adresa:Mistríky 467, 976 39 Donovaly Telefón:+421907 814 692 E-mail:donovalkovo@donovalkovo.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Už vieš, čím chceš byť, kým si malý?

Nečakaj, kým budeš veľký. Príď do Donovalkova a v hlavnom meste detí sa staň nebojácnym hasičom, ktorý zažehná každú pohromu, šikovným bankárom, ktorý zráta všetky úspory, či odhodlaným lekárom, ktorý vylieči tisíc a jednu chorobu.

Mestečko a minifarma naučí malých všakovaké dospelácke kúsky. Vyskúšajú si nie len množstvo rôznych povolaní, ale aj aké to je starať sa o mini zvieratká a šoférovať podľa ozajstných pravidiel cestnej premávky.

Interaktívny areál pre rodiny na Donovaloch víta deti od 2 rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Detské mestečko je tvorené domčekmi, ktoré sú ako ozajstné dospelácke verzie, no všetko je v nich pripravené presne na mieru pre malých objaviteľov. Okrem budov a zariadenia sú pripravené aj autentické kostýmy pre dokonalý zážitok. Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a deti naučia ako natankovať, čo robiť v prípade požiaru, ako narábať s peniazmi, ako separovať odpad, ako samostatne nakupovať a veľa iného.

Donovalkovo má svoju minifarmu so zvieratkami, ktoré čakajú na malých farmárov, ktorí ich prídu napojiť, nakŕmiť a dobre sa o ne postarajú. Ďalšou dominantou hlavného mesta detí je dopravné ihrisko. Že vaša ratolesť ešte nemá vodičák? Nevadí! Práve v Donovalkove sa priučí pravidlám cestnej premávky a ten svoj prvý tu aj získa.

donovalkovo1Aktivity v Donovalkove:
  • nájdete tu 23 domčekov, ktoré sú reálnou zmenšeninou skutočných domčekov, skutočného mestečka. Interaktívny areál pre rodiny na Donovaloch víta deti od 2 rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Detské mestečko je tvorené domčekmi, ktoré sú ako ozajstné dospelácke verzie, no všetko je v nich pripravené presne na mieru pre malých objaviteľov.
  • okrem budov a zariadenia sú pripravené aj autentické kostýmy pre dokonalý zážitok. Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a deti naučia ako natankovať, čo robiť v prípade požiaru, ako narábať s peniazmi, ako separovať odpad, ako samostatne nakupovať a veľa iného..
  • elektrické autíčka a pretekársky okruh
  • minifarma - lamy alpaky, malé koníky, oslík, kozička, či zajačiky.

V pokladni obdržíte náramok na ruku, ktorým sa preukážete pri vstupe do mestečka. Bez náramku umiestneného na ruke nie je možný vstup.
Pokiaľ je náramok na ruke nepoškodený, je platný celý deň a môžete sa opakovane vrátiť do mestečka v rámci daného dňa.

V prípade, že rodič nechce navštíviť Donovalkovo, môže ostať na našej terase pri bistre PATTY, ktorá sa nachádza pri vstupnej bráne.

 

MINO0017

 

Mapa: N 48° 52′ 35″ E 19° 13′ 56″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lucia Strigacova 10.12.2022, 20:29

    Boli sme tam raz a myslím, ze aj stačilo.
    Krásne, ale dosť drahé. Aspon jazda elektrickým autíčkom mohla byť buď lacnejšia alebo rovno vrátane vstupného...

  • Vlasta 29.11.2022, 07:34

    Deti boli nadsene, vsetko im bolo prisposobene. :)

  • Dana 07.01.2020, 22:20

    Vždy keď je čas a smerom,tak si vyberáme cestu cez Donovaly. Veľmi radi sa tam zastavíme v Donovalkove. Decká to tam majú radi. Myslím si, že to vstupné a iné je trochu pridrahé, no netuším čo stojí revitalizácia a chod

  • Helena 06.01.2020, 18:55

    Krásny zážitok pre detičky:)

  • Oľga 05.12.2019, 21:29

    Veľmi pekné miesto v prírode pre deti. Nevýhoda a aj trošku nebezpečné je to pre tie najmenšie detičky, pretože mestečko Donovalkovo nie je vybudované na rovine. Drahé.

  • Jana Hubáčeková 01.12.2019, 21:35

    Sme radi, že sme tam zavítali s mojim 5r krumplom. Pekné miesto, zábava aj pre dieťa aj pre dospeláka :) no na vysoké vstupné už skutočne nemusia pýtať poplatok za elektrické autá :( bicykle potrebujú technickú kontrolu, prilby niektoré s pokazeným zapínaním.

  • lydia 02.01.2019, 22:38

    Vyskusali sme pacilo sa nam, ale druhy krat sa uz nevratime pretoze si myslim, ze su aj krajsie a aj lacnejsie atrakcie pre deti ako Donovalkovo

  • lydia 28.12.2018, 22:02

    Vyskusali sme raz, ale viacej sa nevratime detom sa tam nepacilo a nase penazenky tiez neboli nadsene.

  • Lucia 05.12.2018, 12:21

    vobec nechapem logiku, ze musi platit aj rodic. a taktiez ze sa za urcite veci plati zvlast.. na druhej strane detom sa pacilo, nadsene rozpravali o certifikatoch, ktore tam ziskali. ale myslim, ze raz vidiet-zazit stacilo

  • Ľuboslav 26.11.2018, 04:20

    Pekné a pre deti zábavné, ale dosť drahé. Animátorka nás previedla celým mestečkom a deti si mohli popozerať aj zvieratká na farme, či zajazdiť si na kolobežkách.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár