24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Prebuď sa (s) knihou

24.03.2017 Autor: Maria Bodnarova, Foto: Knižnica Petržalka
Termín: 31.03.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

prebudsa poster a4 logofu kopie

Festival čítania a zábavy pre všetkých!


Predstavujeme hostí a program 1.ročníka nového knižného festivalu, s názvom Prebuď sa (s) knihou. Autori, ilustrátori, bábkoherci a propagátori kníh- to všetko budú naši hostia, ktorí petržalským deťom priblížia svet detských kníh. Tešiť sa môžete na dve diskusie s Dadom Nagyom o knižniciach, knihovníkoch, ich roli a výzvach v knižniciach 21. stor. aj predstavenie projektov Miestnej knižnice Petržalka na podporu. Predstavíme deťom aj naše vlastné knihovnícke projekty Nebojte 
sa povinného čítania, Písanie nás baví aj Vymeňme sa. Môžete sa tešiť na predstavenie o Pippi Dlhej Pančuche v podaní Barbory Zamiškovej a o porcelánovom zajačikovi Eduardovi bábkoherečky Viktórie Jenčkovej. Na otváracom programe bude deťom predstavená aj bábka čarodejníka Čaroslova, ktorého poznajú z našich letných programov na Magio pláži.

Program pre najmenšie deti, ktorý sa pravidelne realizuje v knižnici Bibiana o Kvakovi a Čľupovi predstaví Jana Michalová. Projekt Edudrama deti spoznajú v jednej z našich pobočiek cez rozprávanie Barbory Jurinovej. Našimi hosťami budú spisovatelia Roman Brat, Júlis Belan, autorky Dana Hlavatá, Lena Riečanská, Barbora Kardošová a Marta Šurinová. Deti sa stretnú s ilustrátormi Alenou Wagnerovou a Ďurom Baloghom.

Festival vyvrcholí veľkým súťažno-zábavným kvízom pre deti aj ich rodičov, starých rodičov či súrodencov v piatok 31.marca o 17,00 h. na pobočke Prokofievova 5. Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Napíšte komentár