28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Bratislavský majáles 2017

16.03.2017 Autor: Laura , Foto: Bratislavský majáles
Termín: 07.05.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Clip 3

Jubilejný 10. ročník mestského otvoreného festivalu na dunajskom nábreží v Bratislave. Tri dni plné koncertov a ďalších sprievodných podujatí vyvrcholia krásnym ohňostrojom nad Dunajom.

Potvrdené skupiny a interpreti:

  • Tono S.
  • Genius Locci
  • La3no Cubano
  • Saténové ruky
  • Billy Barman

Sprievodné podujatia:

  • Ohňostroj na Dunaji
  • Café Europa
  • Park pre deti a rodičov
  • Food zóna

Kliknite na program pre zväčšenie :)1BAMAJALES17 bulletin1strana web 01 pag1e 0

 

BRATISLAVSKÝ MAJÁLES 2017

  • Koncertný program

Piatok 5.mája 2017
Hlavné pódium 17:20 - 22:00
17:20 Fúzy Múzy
Progresívne trio z Prešova,ktoré svoju hudbu charakterizuje ako  psycho-thriller, bude mať na majálese svoju premiéru.

18:30 Tono S.
Jeden z najaktuálnejších predstaviteľov slovenskej raperskej scény, ktorý je známy typickým vtipným nádychom rapovania bez zbytočných vulgarizmov.

19:40 Saténové ruky
Nesprávna odpoveď na britpop a správna odpoveď na slovenský pop a český underground. Návštevníci koncertov ich hudbu charakterizujú ako niečo medzi Lasicom, Satinským a Joy Division.

21:00 Billy Barman
Moderný indie-rock so slovenským textami, na našej hudobnej scéne jedinečný. Prichádzajú ovenčení ocenením Album roka z ankety Radio Head Awards za svoj najnovší počin „Dýchajúce obrazy“.


Sobota 6.5.2017

Hlavné pódium 15:30 - 22:00
15:35 Genius Locci
Hudobný projekt dvoch sestier Ely a Kery má na konte debutový album “Presence”, v roku 2014 získali na RHA cenu pre objav roka. Medzitým odohrali so svojím príjemným indie folkom spievaným v angličtine množstvo klubových koncertov, ale aj veľké festivaly ako Pohoda a Grape.

16:45 Bad Karma Boy
Jeden z najzaujímavejších zjavov na slovenskej alternatívnej scéne. Psychedelický pop po slovensky v ich podaní boduje už niekoľko rokov vo výročných anketách domácej alternatívnej hudby.

17:55 Vec
Žijúca legenda slovenskej hiphopovej scény. DJ, raper a beatmaker, ktorý sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 90-tych rokov, si odskočí zo svojho aktuálneho turné, ktorým podporuje posledný EP album “Domáce potreby”.

19:40 Medial Banana
Vlani na Jamajke natočili dokument a nahrali niekoľko nových skladieb, ktoré vyšli v podobe kompilačného albumu “Inna Jamdown”. Na majálese sa celkom určite predstavia so svojím novým koncertným programom so všetkými overenými hitmi, ako aj novými songmi.

21:00 Para
Jedna z najlepších slovenských koncertných skupín, ktorá nedávno oslávila druhú dekádu na scéne a napriek tomu stále Zostáva brutálna. Para v prvej polovici tohto roku prakticky nekoncertuje, jej live vystúpenie na majálese bude jedinečné, aj s novými skladbami “Linda” a ”Žiadne slová, iba činy”.


Nedeľa 7.5.2017
Hlavné pódium 15:20 - 22:00
15:20 La3no Cubano
Multižánrová slovenská kapela, fungujúca od roku 2005. La3no Cubano je dobre namiešaný worldmusic koktejl so sviežou príchuťou slovenského folklóru.

16:30 Vrbovskí víťazi
Hudobno-pracovná skupina z Vrbového, ktorú tvoria Braňo Jobus a jeho “pán brat” Andrej Budislav Jobus, dokáže obslúžiť inštrumentár bizarných, prevažne dýchacích hudobných nástrojov, zhotovených zásadne len z umelohmotných rúrok, rúr, hadíc, plastikových fliaš a starého vysávača. Každé vystúpenie Vrbovských víťazov je koncertnou udalosťou, ktorú sprevádzajú salvy skutočného i hudobného smiechu.



17:40 Le Payaco
Pôvodné trio Sloboda-Stempel-Vitéz doplnené o gitaristu Tomáša Vagaského odohrá “best of” koncert so svojimi najväčšími hitmi, ako aj skladbami z výborného posledného albumu “Dnes je ten deň”, ktorý vyšiel v lete 2015.

19:10 Vidiek
Vidiek s frontmanom Jankom Kuricom sa na majáles vracia po niekoľkých rokoch. Práve na majálese v roku 2010 recesisticky ohlásila šokovanému publiku koniec svojej kariéry, aby v roku 2015 prekvapila po dvanástich rokoch novým materiálom na albume “Vidiek s oblohou”.

20:40 Hex
Stálica slovenskej hudobnej scény, symbol kvalitného popu a Bratislavského majálesu. Plní pozitívnej energie a dobrej nálady, o ktorú sa vždy vedia podeliť so svojimi fanúšikmi. Dostane sa im pocty posledného koncertu pred ohňostrojom. „Hexáci“ sľubujú, že popri spŕške známych hitov odpremiérujú aj jednu pesničku z pripravovaného nového albumu.

 

  • Sprievodné akcie

Ohňostroj na Dunaji

Nedeľa 21:45
Tradičné vyvrcholenie Bratislavského majálesu. Jedinečný ohňostroj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johanna Straussa „Na krásnom modrom Dunaji“, odpaľovaný priamo z plavidla na Dunaji medzi Mostom SNP a Starým mostom. Ohňostroj bude možné sledovať z oboch brehov.

Café Európa

Stan Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku prinesie tri zaujímavé diskusie na témy, ktoré sa týkajú každého a majú európsky rozmer. Pre návštevníkov diskusií máme skvelú ponuku: KÁVA A KOLÁČIK – ZADARMO.

Sobota 6.5. o 16:15
„S Erasmom do sveta“
Hostia: Eva Sakálová (herečka), Jakub Viktorín (producent), Janette Motlová Maziniová (programová manažérka EDUMA). Moderuje: Jakub Ptačin

Nedeľa 7.5. o 16:00
„Európa na rázcestí“
Hostia: Dušan Chrenek (vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR), František Šebej (poslanec NR SR), Mária Malová (Ministerstvo zahraničných vecí SR), Rado Geist (analytik EurActiv). Moderuje: Vladimír Bilčík

Nedeľa 7.5. o 17:10
"Ako sa zmení doprava v Bratislave?"
S primátorom hlavného mesta SR Bratislavy Ivom Nesrovnalom diskutuje Michal Havran

Informačný stánok Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.
Zaujímavé informácie, propagačné materiály, kvízy, súťaže a oveľa viac.

Župná dvadsiatka
Nedeľa 11:00 – 14:00
Pre priateľský župný cyklopelotón sú pripravené dva okruhy: dlhší má 26 km a kratší, určený najmä sviatočným cyklistom a rodinám s deťmi, má 19 km. Trasa začína aj končí na Tyršovom nábreží a okrem Petržalky a Kopčan vedie aj cez rakúske obce Berg a Kitsee.  Prvých cyklistov očakávame v cieli na nábreží okolo 13:00 h. Registrácia: nedeľa od 9:00 h. V spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a špecializovanou predajňou Green-bike.

Park pre deti a rodičov
Oddychová a zábavná zóna pre deti aj rodičov. Cirkus, detské divadlá, workshopy, detské ihrisko.
Sobota 15:00: CIRKUS-KUS "Cirkusová škola" a workshop
Sobota 17:30: DIVADLO SPOZAVOZA "Ahoj, pán Sova!"
Nedeľa 14:30: DIVADLO AGAPÉ "Dúhový autobusus"
Nedeľa 16:00: CIRKUS-KUS "Balóniky" a workshop

Landererov park
Piatok 12:00 - 22:00, sobota a nedeľa 10:00 - 22:00
Samospráva mestskej časti Bratislava - Staré Mesto začne v krátkom čase s prvou fázou revitalizácie verejného parku na Šafárikovom námestí. Obnoví park na mieste, kde v minulosti stál Landererov palác. Improvizovaná panelová výstava, ako bude budúci park vyzerať.

Fotostena Bratislava Tourist Board
Piatok 17:00 - 21:00, sobota a nedeľa 12:00 - 21:00
Hľadaj v areále fotostenu Bratislava Tourist Board (BTB), odfoť sa pred ňou, lajkni profil visitbratislava na instagrame, zverejni fotku na svojom instagrame s hashtagom #bamajales a vyhraj jednu z 5 Bratislava Card, ktorá ponúka bezplatné vstupy do múzeí a galérií, prehliadku mesta, cestovanie po celom Bratislavskom kraji a viac ako 120 zliav na vstupné, koncerty, reštaurácie a zážitky v hlavnom meste a okolí.

Festivalová Kozlovna
piatok 15:00 - 22:00, sobota a nedeľa 10:00 - 22:00
Tri výčapné zóny s Veľkopopovickým Kozlom, vrátane skvelej nefiltrovanej         tankovej jedenástky v špeciálnej Kozlovni aj do skleneného pollitra.

Street Food Zóna
piatok 15:00 - 22:00, sobota a nedeľa 10:00 - 22:00
Nielen koncertami je človek na majálese živý.Niekoľko desiatok street-food stánkov s dobrotami od výmyslu sveta: grilované kuriatka alebo tacos, indická kuchyňa alebo kebap, podpecníky alebo bratislavské rožky...

 

 

 

 

 

 

Napíšte komentár