16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Ružinovské farmárske trhy

16.03.2017 Autor: MS, Foto: cultusruzinov.sk
Termín: 29.04.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

web plagat farmarske trhy lightbox

Bryndza zo Zázrivej, koláč „štedrák“ z Banskej Bystrice či kváskový chleba z Jahodnej. Aj takýto sortiment a mnohé ďalšie tradičné slovenské výrobky ponúknu farmárske trhy, ktoré sa po prvýkrát budú konať aj v Ružinove 18. marca 2017 od 08:00 hod. do 14:00 hod. pred Domom kultúry Ružinov. Opakovať sa každú druhú sobotu.

Na sobotňajších farmárskych trhoch si budú môcť návštevníci zakúpiť výrobky z rôznych kútov Slovenska. Nebude tam chýbať kváskový chleba z Jahodnej, ktorý vydrží aj 4 dni čerstvý. Pre niektorých bude možno novinkou typický slovenský koláč „štedrák“, ktorý má poschodia z maku, orechov, lekváru a tvarohu. Návštevníci si budú môcť zakúpiť aj zdravú bryndzu, ovčí syr a iné mliečne výrobky zo Zázrivej. K tomu domáce maslo, jogurty, vajcia, cestoviny či víno z Modry - dokonca aj ríbezľové či jahodové. Na svoje si prídu aj milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít, tešiť sa môžu na výrobky kvalitné klobásy, jaternice, huspeninu či oškvarky. Lákadlom budú aj moravské frgále od výrobcov z Rožňova pod Radhoštem. Okrem toho bude na farmárskych trhoch aj stánok so sezónnou zeleninou, medom od včelára, slovenským makom a mnohými ďalšími tradičnými produktmi.

Farmárske trhy pripravila mestská časť Ružinov v spolupráci so spoločnosťou Farmárske trhy, s.r.o. a spoločnosťou Cultus Ružinov.


Napíšte komentár