20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Nitrianske fašiangy

09.02.2017 Autor: Annie, Foto: nitra.sk
Termín: 28.02.2017 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

fasnitra

Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na  Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už od 10. h sa začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.

Zábava s Lojzom a Vrbovskými víťazmi

Návštevníci  budú môcť ochutnať zabíjačkové špeciality a tradičné fašiangové dobroty. O navodenie výbornej atmosféry sa postarajú skupiny LOJZO a Vrbovskí víťazi, ktorí sú typickí netradičnými hudobnými nástrojmi. Organizátori vyzývajú ľudí, aby si priniesli na námestie hrebene, pokrývky na hrnce a iné zvláštne hudobné nástroje s pomocou ktorých zahrajú dobre známu pieseň Pec nám spadla.  

Gazdovský dvor Detskej farmy Humanita

Súčasťou jarmoku bude gazdovský dvor Detskej farmy Humanita s domácimi zvieratkami. Záujemcovia sa môžu zadarmo povoziť po pešej zóne na bričke ťahanej koníkom. Okrem toho môžu ľudia získať počas podujatia hodnotné vecné ceny od Raiffeisen banky. Je možné, že fašiangovú zabíjačku spestrí svojou účasťou aj amatérsky kuchár Vilo Habo, známy z Jojkárskej kulinárskej súťaže Moja mama varí lepšie ako tvoja.

Fašiangový sprievod

Veselý fašiangový sprievod vykročí na pešiu zónu o 16. hodine. Organizátori vyzývajú: „Zamaskujte sa aj vy a pridajte sa k chodúliarom, folklórnym skupinám, bubeníkom a najrôznejším maškarám vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode!“ Fašiangové popoludnie vyvrcholí pochovávaním basy a ukážkami slovenských fašiangových zvykov.

Sprievodné fašiangové podujatia sa uskutočnia aj v mestských častiach. Na fašiangový karneval v CVČ sa môžu deti tešiť v nedeľu 12. februára.  

Fašiangové potulky uličkami Dolného a Horného mesta

Súčasťou fašiangov budú oslavy Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu. Mesto Nitra pri tejto príležitosti pripravilo pre všetkých Nitranov aj návštevníkov nášho krásneho mesta bezplatnú prehliadku s výkladom odborného sprievodcu. Na fašiangové potulky uličkami  Dolného a Horného mesta sa pôjde v sobotu 25. februára o 13.00 h spred NISYS-u. Záujemcovia sa na prehliadku musia vopred prihlásiť v NISYS-e na tel. č. 037/ 7410 906, 16 186 alebo na info@nitra.sk.

Napíšte komentár