18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Pankuškové Fašiangy 2017

28.01.2017 Autor: Zuzka, Foto: Hotel Plejsy
Termín: 19.01.2017 a ďalšie Mesto:Krompachy-Plejsy Zdroj:stránka organizátora

fasiangyZima sa do nás zahryzla od začiatku decembra a odvtedy prakticky nepopúšťa. Zahriať sa môžeme rôzne, no počas tretieho februárového víkendu ponúka vynikajúce možnosti prvé tohtoročné TOP podujatie programu Terra Incognita (zároveň jediné zimné) Pankuškové fašiangy v stredisku Plejsy. Snúbi sa v ňom viacero atraktívnych častí – zábava na svahu, skvelé jedlo a folklórna tradícia.

Program odštartuje v sobotu 18. februára 2017 sprievodom folklórnych súborov. Napoludnie bude nasledovať fašiangový sprievod a popoludní niekoľko súťaží pre jedákov: v jedení pankušiek, ovarovej polievky, klobás či hot-dogov. Celý deň navyše spestria vystúpenia folklórnych skupín či ľudových rozprávačov.

Nedeľná časť programu sa bude niesť v duchu tradičného pochovávania basy, pod taktovkou folklórneho súboru Borovničák.

V sobotu bude na svahu v Plejsoch možnosť bezplatného lyžovania v maskách, sprievodnou aktivitou podujatia bude aj výroba snehových sôch, pochutíme si na zabíjačkových špecialitách, grajzupe, pečenom mäse a klobáse, pripravených dolnozemskými Slovákmi z Nadlaku a Békešskej Čaby, domáci pánom Kočíkom a kolektívom hotela Pejsy.

f

Napíšte komentár