29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Kurz poznávania vtáčích hlasov na Železnej studničke

16.01.2017 Autor: Laura , Foto: Michaela Dobšovič
Termín: 20.05.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Clip 22

Aj tento rok pokračuje watching.sk v tradícii usporadúvania krátkych kurzov poznávania vtáčích hlasov v peknom prostredí bratislavskej Železnej studničky.


Počas jedného víkendu uskutočnia organizátori 4x denne približne hodinovú vychádzku zameranú na poznávanie najbežnejších vtáčích obyvateľov lesov v okolí Bratislavy. Terén je rovinatý, vychádzka povedie po asfaltovej ceste. Stretáva sa na Železnej studničke v areáli bývalých bufetov pri odbočke na Kačín (pri Rotunde), zastávka autobusu MHD # 43 “Železná studnička”. Akcia je vhodná aj pre návštevníkov s deťmi.

Začiatky vychádzok vždy o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00. Vychádzky o 10:00 sú určené primárne pre deti.

Účastnícky poplatok dobrovoľný. Účastníkom budú poskytnuté na zapožičanie ďalekohľady. K dispozícii budú aj príručky na určovanie vtáctva a monokulárny ďalekohľad.

V prípade nepriaznivej predpovede počasia Vás budeme informovať o prípadnom zrušení vychádzky na našej webovej aj facebookovskej stránke večer pred konaním vychádzky. Akcia sa automaticky ruší, ak bude vydaná meteorologická výstraha Slovenským hydrometeorologickým ústavom. Nový termín sa včas dozviete. Výnimku tvorí výstraha pred vysokou/nízkou teplotou. V prípade takejto výstrahy sa vychádzka rušiť nebude.

Napíšte komentár