19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Kysucké Vianoce v Čadci

01.12.2016 Autor: MS, Foto: mestocadca.sk
Termín: 28.12.2016 a ďalšie Mesto:Čadca Zdroj:stránka organizátora

1911795471

Vianoce vnímame ako najkrajšie a najemotívnejšie sviatky roka. Platí to aj v oblasti kultúry a umenia. V tomto čase chceme zažiť čo najviac krásnych momentov, sme otvorení kráse a novým zážitkom. Na vianočné podujatia, koncerty, divadelné predstavenia, folklórne vystúpenia, výstavy a ďalšie zaujímavé tradičné i moderné aktivity vás srdečne pozývame aj v tomto roku. Mesto Čadca a Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca v spolupráci s ďalšími partnermi pripravili pre širokú verejnosť už 23. ročník cyklu programov Kysucké Vianoce v Čadci 2016. Veríme, že vás opäť poteší a spríjemní vám predvianočný i vianočný čas.

Srdečne vás pozývame na koncert Maroša Banga (2. 12.) v kostole sv. Bartolomeja aj na obnovenú prehliadku duchovnej piesne Magnificat, ktorá sa koná v sobotu 3. decembra o 16.30 hod. v Dome kultúry v Čadci.

5. decembra o 15.30 hod. príde na koči do mesta Mikuláš, aby všetky deti, ktoré zavítajú na Matičné námestie obdaroval sladkosťami. V tento deň sa v meste opätovne rozsvieti aj  bohatá vianočná výzdoba.

Tradičný Vianočný benefičný koncert, počas ktorého sa predstavia Kysucký komorný orchester, MSZ Kysuca a mnohí ďalší hostia a vynikajúci sólisti, je na programe v nedeľu 18. decembra o 17.00 hod. v Dome kultúry v Čadci. Jeho súčasťou bude aj ocenenie osobností nášho mesta.

DFS Kelčovan poteší milovníkov Vianoc 16. decembra o 16.00 hod. Veríme, že chutiť Vám bude aj kapustnica, na ktorú vás opätovne pozýva primátor Milan Gura (21. 12.) i tradičné zabíjačkové dobroty, ktoré obohatia gastronomickú ponuku v rámci Vianočných remeselných trhov na Matičnom námestí (15. – 16. 12.). Na svoje si prídu aj športovci – plavci i futbalisti. 17. decembra ste pozvaní na plaváreň, kde najmä na deti čaká množstvo zábavných hier a aktivít a 28. 12. sa v športovej hale Pratex uskutoční atraktívny Štefanský pohár a Memoriál M. Piteľa, na ktorý opäť zavítajú mnohí zaujímaví hostia. 31. decembra sa na Matičnom námestí rozlúčime so starým rokom a privítame rok 2017.

Vianočný cyklus slávnostne uzavrie Novoročný koncert (12. 1. 2017), v rámci ktorého sa predstavia vzácni hostia – členovia Slovenského komorného orchestra z Bratislavy pod vedením Ewalda Danela.  Na podujatí budú odovzdané aj ocenenia Osobnosť Kysúc za rok 2016.

Rodiny s deťmi a školákov pozývame do mestskej galérie na jedinečnú interaktívnu výstavu nazvanú V modrobielom lese. Výstava zaujímavou a hravou formou približuje návštevníkovi poetiku a krásu tradičného remesla – výroby modrotlače. Deťom ponúka aj skvelú zábavu a mnohoraké možnosti na rozvoj tvorivosti a fantázie. Výstava bude sprístupnené od 2. decembra. Vstup je voľný.

V predvianočnom čase sa počas niektorých vybraných podujatí a koncertov uskutoční dobrovoľná charitatívna zbierka na podporu činnosti OZ Náruč v Čadci, ktoré sa venuje deťom a ženám postihnutým domácim násilím. Výťažok zo zbierky bude odovzdaný na záver koncertu 18. 12. v Dome kultúry v Čadci. Zbierka sa koná pod záštitou p. Evy Gurovej, manželky primátora.

Srdečne vás pozývame a veríme, že s nami strávite krásne sviatočné chvíle plné nezabudnuteľných zážitkov.

Napíšte komentár