23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Vianočná Nitra 2016

20.11.2016 Autor: Hanka, Foto: nisys.sk
Termín: 23.12.2016 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

vianocna nitra 222

Nitrianske vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí otvorí svoje brány vo štvrtok 1. decembra a otvorené bude do piatka 23. decembra.

Návštevníci si tu budú môcť kúpiť vianočné dobroty, ale aj darčeky pod stromček a popritom sledovať štedrý vianočný program s večerníčkami, vianočnými vinšami, koledami a hudobnými želaniami.

V nedeľu 4. decembra o 17.00 h zavíta do vianočného mestečka Mikuláš. Tak ako zvyčajne, aj tohto roku sa malí i veľkí môžu tešiť na zaujímavý program a najmä na jedinečný pyromuzikálový ohňostroj.

Zaujímavý vianočný program bude aj v iných kultúrno-spoločenských priestoroch Nitry:

  • v nedeľu 11. decembra o 18.00 h sa v Synagóge v Nitre uskutoční v poradí už XIII. Strieborný večer Evy Pavlíkovej a jej hostí.
  • tradičnou súčasťou adventu v Nitre býva koncert Čaro Vianoc - vianočný koncert známych sólistov Opery SND - v Mestskej hale na Klokočine. Tohto roku sa uskutoční v piatok 16. decembra o 18.00 h.
  • 17. december / sobota od 16.00 h bezplatná VIANOČNÁ PREHLIADKA NITRY, rozprávanie vianočných príbehov a tradícií z rôznych náboženstiev (v Synagóge), prehliadka Farského kostola navštívenia Panny Márie v Nitrem, prechádzka Dolným mestom.
    Na prehliadku je potrebné sa vopred prihlásiť v NISYS-e, tel. 037 7410 906, e-mail: info@nitra.sk.

December 2016 v Nitre – to budú aj mikulášske a adventné programy v mestských častiach, ktoré pripravia VMČ v spolupráci s odborom kultúry Mestského úradu v Nitre.

vianocna nitra program

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Alena 22.12.2016, 21:36

    Vianocna Nitra stoji za to pozriet, ale tento rok sa Mikulasske podujatie nepodarilo, nie len, ze bola hlava na hlave, takze nebolo nic vidno pre dospelych natoz pre deti, navyse co je to za rozum urobit nieco pre deti takto neskoro, pre nas to znamenalo iba to, ze sme prisli, videli, ze nic nevidime a isli domov, pretoze uz bol cas ulozit deti na spanie a kvuli tomu nic, nemalo zmysel im narusit denny rezim a cas spanku. Chapem, ze ohnostroj bol neskoro, aby bola tma a bolo vidiet, ale Mikulas tam mohol byt aj skor, aby si ho uzili aj mensie deti.

  • eva 01.12.2016, 15:18

    Nitra je krasna cely rok takze cez Vianoce je to nieco nadherne.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár