24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Cestovanie v čase v Budatíne aj na Strečne

23.09.2016 Autor: MS, Foto: pmza.sk/
Termín: 25.09.2016 Mesto:Budatín, Strečno Zdroj:stránka organizátora

A4 Cestovanie v case1

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja si aj tento rok pripravilo pre svojich návštevníkom podujatie „Cestovanie v čase“ pri príležitosti Medzinárodného dňa cestovného ruchu. Program sa bude odohrávať na hrade Strečno, ale zároveň aj na Budatínskom hrade.

Na hrade Strečno budú pre návštevníkov prichystané ochutnávky dobového jedla stredovekej, rímskej a sedliackej kuchyne s ochutnávkou kávy podľa tradičného receptu v podaní SHŠ WAGUS a Cechu Terra de Selinan. Návštevníci sa budú môcť interaktívne zapojiť do procesu prípravy dobových placiek, ktoré si sami nachystajú a opečú. Tešiť sa ďalej môžu na drevený kolotoč, lukostreľbu, remeselnícky jarmok, ale aj na stánky s ponukou na tipy na výlety Krajskej organizácie cestovného ruchu zo Žiliny a Poľskej menšiny, ktorá ponúkne okrem iného aj tradičné poľské jedlá, ako je napríklad žurek. V Kaplnke hradu Strečno budú pripravené pre návštevníkov minikoncerty.

Stredoveká svadobná hostina, kde sa budú stoly prehýbať a víno tiecť potokom, sa bude odohrávať v Budatínskom hrade. O program sa postará historická skupina Fringia, ktorá predvedie všetko, čo svadbe predchádzalo – súboj medzi rivalmi a zásnuby, samotnú svadobnú hostinu a nakoniec tance, do ktorých sa bude môcť zapojiť samotný návštevník. To všetko v rámci bežnej prehliadky hradu. Na južnej terase si budete môcť vychutnať kávu a malé občerstvenie v hradnom bufete alebo si môžete zapožičať piknikový kôš a využiť tak posledné dni na piknik v Budatínskom parku.

Vstupné:

Vstupy na hrady v tento deň budú od 9.00 – 17.00 hod. (posledný vstup o 17.00 hod.) a vstupné bude  vo výške základné 6 €, zľavnené 4 € a rodinné vstupné 16 €.

Do stredovekej dediny Paseka pod hradom Strečno bude vstup voľný.

 

Napíšte komentár