25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Jeseň na dedine

22.09.2016 Autor: MS, Foto: rosina.sk
Termín: 08.10.2016 Mesto:Žilina - Rosina Zdroj:stránka organizátora

final jesen 2016

S láskou pozbierame svoju úrodu, ktorou sa chceme  prezentovať na výstave ovocia a zeleniny, aby sme krásou plodov očarili všetkých návštevníkov tohto úžasného podujatia. Slávnosť začína o 12.00 h. a slávnostné otvorenie profesorom Ivanom Hričovským je naplánované na 13.00 hod.

Návštevníkom chceme prezentovať pekné plody tohtoročnej úrody, slávnostnú atmosféru budú umocňovať remeselníci s ukážkami svojich zručností. „Jeseň na dedine“ je výnimočná v tom, že okrem samotnej výstavy ovocia a zeleniny sa prezentuje aj ochutnávkou špecialít. Na svoje si prídu milovníci bryndzových halušiek, pirohov, podlesníkov, rosinskej krúpnej baby či domácej zabíjačky. Večernú atmosféru Vám bude spríjemňovať hudobná skupina Marejka s nočným programom a tombolou. 

Želáme si, aby návštevníci odchádzali plní dojmov z vystúpení detí zo ZŠ , folklórnych súborov Deva a Terchovská muzika, Dúha Krasňany, speváckej skupiny Lúčanky, heligonkára Adamka Kubalu a iných heligonkárov ako aj  folkl. súboru Trnkári zo Zaškova a dychovej hudby.

Svoje čaro bude mať aj vystúpenie sokoliarov so svojimi dravcami a ukážkami za asistencie účastníkov. Deti sa vyšantia na kolotočoch, nafukovacích hradoch, autodráhe, štvorkolkách a občania si budú môcť zakúpiť kvalitný med.

"Jeseň na dedine" obohatí aj predaj ovocných a okrasných stromčekov. Ak vás táto záhradkárska akcia nadchla a radi by ste sa jej zúčastnili tak vás rosinskí záhradkári pozývajú v sobotu 8. októbra 2016 na školské ihrisko v Rosine. Tešíme sa na vašu účasť!

Vstupné: 2 eurá

 

Napíšte komentár