19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Bež Rovinkou 2016

09.08.2016 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 28.08.2016 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

13912440 1106887102715532 7803038390826210825 n

1. ročník behu pre celú rodinu spojený s podporou dobrej veci.

 

Miesto a dátum konania:

Parkovisko pri hrádzi a novej cyklotrase v Rovinke = 28.8.2016 (nedeľa).

Disciplíny a program podujatia:

08:00 - 09:00 Registrácia bežcov
09:30 Štart detských behov:
- deti do 6 rokov - 200m
- deti od 6-8 rokov - 400m
- deti od 8-10 rokov - 600m
- deti od 10-14 rokov - 1200m
11:00 Štart hlavného behu "Bež Rovinkou!" 2016 - muži, ženy
12:30 Vyhodnotenie výsledkov

Dĺžka trate: 7 km

Štartovné:

  • Všetky kategórie detí zadarmo.
  • Hlavný beh- muži, ženy - on-line registrácia 5,-Eur prevodom/6,- Eur na mieste
  • Štartovné je potrebné uhradiť do konca registrácie!
  • Štartovné je možné zaplatiť bankovým prevodom na číslo účtu: Banka: Tatra Banka IBAN: SK6411000000002933120660 SWIFT - BIC: GIBASKBX. Variabilný symbol: Bude Vám zaslaný mailom krátko po registrácii. Poznámka pre prijímateľa: Vaše meno
  • Pri platbe je možné prispieť aj dobrovoľný príspevok na charitu (Bližšie info tu).

Úhrada štartovného poplatku je nevratná. Zrušenie registrácie alebo nenastúpenie na preteky z akýchkoľvek príčin, ktoré nespôsobil organizátor preteku, nie je dôvodom na vrátenie štartovného. Jediný prípad vrátenia štartovného by bol, pokiaľ by organizátor svojim zavinením zmaril možnosť štartu pretekára, resp. účasti v súťaži.

Štartový balíček na podujatí obsahuje:

  • – štartové číslo
  • – čip na meranie času (obdržíte pri registrácii so štartovým číslom)

Prihlasovanie (registrácia):

  • online registrácia do 19.8.2016
  • registrácia je možná aj na mieste do 9.00 v deň preteku, počas prezentácie bežcov.
  • zaregistrovaný na beh budete až po zaplatení štartovného poplatku a po podpísaní prihlášky pri prezentácii pred štartom.
  • Samostatne sa registrovať na podujatie môžu len osoby od veku 16 rokov. Mladšie osoby môže registrovať na podujatie len ich zákonný zástupca.

Prezentácia: 

  • 28.08.2016 v čase od 08:00 hod. do 09:00 hod. (v mieste konania podujatia)
  • Upozornenie: Nenechávajte si svoju prezentáciu na poslednú chvíľu, budete mať čas v kľude sa pripraviť na štart a užiť si atmosféru podujatia !!!

Pri vyzdvihnutí štartového balíčka (prezentácii) sa preukážte vytlačeným potvrdzujúcim emailom, ktorý Vám po registrácii zašleme na Vašu na mailovú adresu, ktorú ste uviedli v prihlasovacom formulári. To isté platí aj v prípade, ak budete preberať štartový balíček za iného účastníka.

Poistenie:

  • Každý pretekár štartuje na vlastnú zodpovednosť a je povinný si zabezpečiť zdravotné poistenie individuálne.
  • Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku alebo na zdraví súvisiace s cestou, pobytom a s účasťou pretekárov na podujatí. Pred štartom odporúčame pretekárom absolvovať lekársku prehliadku.

Občerstvenie

  • Pre všetkých bežcov v cieli – minerálna voda, ovocie a guláš.

Výsledky:

  • Zverejní usporiadateľ ihneď po skončení podujatia na www stránke a na facebookovej stránke podujatia.
  • Vyhlásenie výsledkov bude na parkovisku pri hrádzi v priestore akcie po dobehnutí posledných pretekárov hlavného behu do cieľa.

Hodnotenie a ceny

  • Detské behy - prví traja v každej kategórii (deti do 6 rokov, deti od 6-8 rokov, deti od 8-10 rokov, deti od 10-14 rokov) budú ocenení diplomom, medailou a bežeckou trofejou. Víťazi detských behov budú odmenení poukazom v hodnote 30EUR na nákup obuvi Protetika v Cieľovej Rovinke.
  • Hlavný beh - prví traja v každej kategórii (muži, ženy) budú ocenení diplomom, medailou, a pohárom. 
  • Absolútny víťaz hlavného behu - poukaz na plavbu v hodnote 150 euro zo spoločnosti MSC.

Sprievodný program


Registrácia online TU.

BezRovinkou Mapa Large

PRISPEJTE LUKÁŠKOVI NA OPERÁCIU...

Lukáško sa narodil predčasne v 28 týždni s diagnózou pes equinovarus congenitus (PEC) na oboch nožičkách. Ľudovo sa táto diagnóza nazýva aj konská noha, je to vlastne skrátená achilovka a noha dieťaťa vyzerá ako hokejka. Po stabilizovaní mu ešte v inkubátore nasadili termoplastové dlahy. Po prepustení z nemocnice začal kolotoč návštev ortopédov a protetikov, liečili sme sa v Nových Zámkoch. Postupne ako Lukáško rástol vyrábali stále nové dlahy presne na mieru, ktoré nosil intenzívne do roka života potom už len na spánok. Keď začal cupitať človek, čo o jeho vrodenej vade nevedel by nezbadal rozdiel. 

V troch rokoch nastala zmena a náš ortopéd nás poslal do BA na Kramáre skonzultovať stav Lukáškových nožičiek. Na Kramároch nás rovno z ortopedickej ordinácie poslali k prednostovi ortopédie. Ten nám rovno oznámil, že Lukáško má absolvovať plastiku päty inak nazývanú MCKay operácia. V jednoduchosti je to veľký zásah do nohy, koža na chodidle sa stiahne dole a presúvajú sa kosti, šľachy a svaly v niektorých prípadoch, ak to nevedia poskladať sú z nohy aj kosti vybrané. Po tomto zákroku sa nohy zadrátujú a dajú do sadier, po tomto zákroku sa stavajú nohy nehybnými a dieťa je doživotne obmedzené v pohybe na špičky sa už nepostaví a čím je staršie nohy sú bolestivejšie. Keď sme prišli domov začala som pátrať o operáciach detí s touto diagnózou na SVK a nič pozitívne som sa nedočítala a tiež som sa dočítala, že plastika päty sa vykonáva iba vo veľmi špecifických prípadoch zväčša ak dieťa trpí aj inými vrodenými diagnózami a nie je iná možnosť liečby. Našla som stránku peckári.sk (občianske združenie Pecka), ktorá združuje rodičov detí s touto diagnózou.

Odporučili nám konzultáciu vo Viedni u Dr. Radlera špecialistu na Ponsetiho metódu, ktorá je najefektívnejšia metóda liečby PEC-iek. Neváhali sme ani minútu a ešte v ten deň sme doktorovi napísali mail s prosbou o termín. Dr. Radler je veľmi milý a empatický lekár, Lukáška pozrel od hlavy po päty, držanie tela, stav chrbtice, nohy celkovú chôdzu a pýtal sa, či pri nej padá. Plastiku päty neodporúčal, nič by s momentálnym stavom nožičiek nespravila a povedal, že počkáme rok a uvidíme ako sa to vyvinie. Odporučil nám nové ADM dlahy, ktoré na rozdiel od termoplastových s nohou pracujú a naťahujú šľachy. Tie Lukáško poctivo nosil a samozrejme sme aj cvičili, no nanešťastie nastala dlho obávaná recidíva, ktorá je stále strašiakom pre rodičov po celú dobu rastu ich detí. Lukáško musí podstúpiť operáciu oboch nožičiek, lebo nedošľapuje na päty a nohy sa mu začínajú stáčať späť do vnútra. Dr. Radler odporúča transfer šliach( posunutie šliach tak, aby nestáčali nohy ) a tenotómiu (čo je preťatie achilovky, aby uvoľnil pätu a došľapoval s ňou na zem). Táto operácia nohu uvoľní a nedochádza v obmedzení pohybu Lukáško by mal byť schopný vykonávať po tomto zákroku všetko ako jeho zdraví vrstovníci. Operáciu bude robiť Dr. Radler (tieto operácie na SVK nerobia) jej cena bude cca 7000 Eur a naše poisťovne preplácajú minimum.

Napíšte komentár