19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Termálne Kúpele Sárvár v Maďarsku

Autor: Claudinka, Foto: Sárvár

Sarvar 4

Adresa:H-9600 Sárvár Vadkert út 1. Telefón:+36 06 95 523-600 E-mail:info@sarvarfurdo.hu www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Sárvár - miesto pre dokonalú rodinnú dovolenku!

Sárvár je jedno z najpopulárnejších termálnych kúpalísk v Maďarsku. Určite sa môžu zaslúžene popýšiť titulom "kúpele priateľské k deťom", čím nemyslíme iba detský bazénik, ale aj veľký výber z tobogánov podobný ako v aquaparkoch. V neposlednom rade je to dobrá voľba aj v nečase, pretože v Kúpeľoch Sárvár máte čo robiť aj v prípade, že by meteorológovia predpovedali dážď práve na termín Vašej dovolenky. Áno, každopádne sa oplatí vybrať také miesto, kde sa netreba starať o počasie - v krytých zážitkových kúpeľoch sa budete cítiť dobre, aj keby sa pokazilo počasie. Tobogány, detské bazény a vodné hry skutočne očaria menšie deti a väčšie si môžu vybiť energiu na veľkých tobogánoch, v zážitkových bazénoch alebo v bazéne s vlnobitím. Dospelí si zase môžu odpočinúť v liečebnej časti kúpeľov, kde je odpočinok na prvom mieste a táto časť je oddelená od zážitkovej časti pre rodiny, preto si tu môžete nerušené užívať uvoľňujúci relaxačný kúpeľ v horúcej vode.

Sarvar 6

Budova o rozlohe 5000 m2 so stredomorskou atmosférou ponúka mnoho dobrodružstiev:

  • bazén s umelými vlnami

  • detský zážitkový bazén so šmykľavkami a hračkami pre najmenších - priamo vedľa veľké jacuzzi, odkiaľ môžu rodičia pohodlne sledovať detské bazény

  • detský bazén so šmykľavkami, vodným delom a striekacie bránou

  • široká rodinná šmykľavka - pre spoločné zážitky

  • zelená rúrková šmykľavka - nielen pre deti

  • 3 obrie kĺzačky * točia sa vnútri aj mimo budovy (výškový limit pre obrie kĺzačky min. 120 cm - úroveň ramien)

  • detský kútik s vychovávateľkou, stráženie detí zdarma

  • svet batoliat: kuchynka s mikrovlnkou a ohrievačom detskej stravy, prebaľovací miestnosť, tepidárium, detský kútik, odpočiváreň

  • 25 m dlhý plavecký bazén

  • bowling

  • rozsiahle priestory na odpočinok

  • obrovská terasa na opaľovanie 

Najmä deti milujú zážitkový bazén a vodné ihrisko vo vonkajšej časti kúpeľov. Nespočetné množstvo zážitkov a výziev skrýva pirátska loď vo vode či vodný hrad. K štvorprúdovej pretekárskej šmykľavke a k šiestim obrím tobogánom sa minulý rok v júni spustili ešte dva vzrušujúce maxitobogány a tak majú tobogány v celkovej dĺžke takmer 1000 metrov!

Sarvar 4

Detský kútik

Na prvom poschodí sa môžu najmenší návštevníci tešiť na útulný detský kútik, ktorý pripomína svet rozprávok. Deťom sa v ňom venujú kvalifikované vychovávateľky, pripravujú pre ne zábavné hry, tvorivé dielničky a hudobné programy. Rodičia si tu môžu "odložiť na chvíľku" svoje deti staršie ako 3 roky a môžu sa ísť zatiaľ v kľude zrelaxovať do bazénov s liečivou vodou, oddýchnuť si v saune, dopriať si niektorú z wellness procedúr, navštíviť exkluzívny salón krásy či venovať sa chvíľku bez výčitiek svedomia jeden druhému. Stráženie detí je zdarma.

Sarvar 8

Cenová politika priateľská k peňaženkám

Čo sa týka vstupov, kúpele majú all-inclusive charakter. Hneď pri príchode Vás príjemne prekvapí, že sa neplatí parkovné. Nie sú ani rozdielne zóny, s kúpeným lístkom je k dispozícii celý areál - bazény s liečivou vodou, rodinné zážitkové kúpele, od jari aj vonkajšie kúpalisko, relaxačný priestor s lehátkami a samozrejme aj všetky tobogány!

Sarvar 3

Pre milovníkov dobrodružstiev

V susedstve Kúpeľov Sárvár na Vás čaká lanový park s jedenástimi cestami rôznych obtiažností. Oplatí sa vyskúšať 10 metrovú lezeckú stenu, lukostreľbu a streľbu zo vzduchovky v dobrodružnom parku, ktorý je vytvorený medzi obrovskými stromami, na brehu jedného zo siedmich jazier Sárváru. 

Sarvar 5

Všetko pod jednou strechou

Ku kúpeľom patria aj rôzne ponuky ubytovania: štvorhviezdičkový rodinný hotel priamo v areáli , kemping, apartmány a mobilné domy a tak pohodlne a s neobmedzeným vstupom môžete užívať služby kúpeľov. 

Ako sa tam dostať?

Kúpeľné mesto Sárvár sa nachádza v západnej časti Maďarska, neďaleko od hraníc s Rakúskom, cca 150 km od Bratislavy, asi na polceste na Balaton. Dostanete sa tam buď cez prechod Rajka a mesto Mosonmagyaróvár, alebo cez Medveďov/Komárno a mesto Győr.

Otváracie hodiny nájdete >>> TU.

 

Virtuálnu prechádzku môžete online absolvovať pred návštevou >>> TU.

Mapa: N 47° 15′ 9″ E 16° 55′ 46″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • \iva 20.06.2023, 14:27

    Bohužel taktéž velké zklamání, děti 7 a 9 let vám nepustí na skoro žádné tobogány, platí zde výška RAMENOU (ne celková výška) 120cm a velmi přísně to hlídají. Nikde jinde jsme toto nezažili, ani v Čechách ani v Maďarsku. Děti, se kterými všude jinde bez potíží sjíždíme tobogány, tady nesměli. Takže vyžití zde najdou buď batolata nebo teenageři. Kdybychom to věděli předem, nikdy bychom sem nejeli.

  • Silvia 10.08.2022, 20:47

    Odporucam ist zaciatkom sezony, pre cistotu vody, celkovo je voda v bazenoch studensia, priestranstvo je velke. Vela stromov. Tienidiel. Bufety slabsie. Kvalita nie velmi prospesna. Bufetovy langos a gyros..hranolky. Kupaliskova strava, ale jeden den clovek vydrzi, kto preferuje zdravsie jedlo, to tam nenajde. Toalety ciste, vynovene. Vstupne velmi prijatelne.Nam sa pacilo. Podotknem este bezpecnost, tobogany strazia plavcíci, cize meraju vysku dietata. To chvalim.

  • Martina 10.08.2022, 10:20

    Sarvar urcite nie, vonkajsie bazeny su v Lipote ovela lepsie ako tam. Sarvar ma vo vonkajsich bazenoch neskutocne studenu vodu, okrem bazena pre najmensie deti. Ta studena voda je priam ladova, takze vonkajsie bazeny boli pre nas nevyuzitelne. Vonkajsi vlnovy bazen pustaju kazdy hodinu tak na cca.9minut - do tej ladovej vody tam ludia vojdu len ked pustaju vlny. Voda vo vonkajsich bazenoch je spinava a v bazenoch aj chybaju kachlicky, uplne kaslu na hygienu a udrzbu. Vnutro (Family spa) je prevazne pre deti do 6 rokov. 8 rocna dcera tam mohla ist tak na mini smykalky a jednu duhovu. Ostatne su pre navstevnikov co maju vysku ramien 120 cm a viac (aj zelena rurkova), takze plavcik dieta nepusti. Vonkajsie tobogany mimo detskych bazenov su tiez len pre 120+ vyska ramien (nie celkova vyska). Tepla voda je len vo vnutornych bazenoch, plus vyplavovy zazitkovy bazen. Kvalita jedla je tam tiez velmi slaba. Limonada, kava a tocena zmrzlina boli super. Boli sme tam pred mesiacom (jul 2022) a teda dost sklamanie pre nas na to ake to ma meno. Mozno to tam byvalo lepsie v minulosti. Isli sme tam prevazne kvoli vonkajsim bazenom, kedze je leto, a kvoli studenej vode sme ich skoro vobec nevyuzili.

  • Sasa 17.06.2022, 23:35

    Sklamanie - deti od 6 - 11 rokov prakticky nemozu na tobogany. Musia mat vysku po ramena 120 cm. I na tie najmensie tobogany. Studena voda v bazenoch pre vacsie deti. Jedlo a ceny fajn.

  • helena 06.01.2022, 00:17

    V Sarvari sme boli uz pred par rokmi, ale boli sme velmi spokojni..kupalisko je naozaj krasne a aj v pripade zleho pocasia sa da vyborne vyblaznit aj vnutri, nakolko okrem toboganov, detskej bazenovej casti je vnutri aj detske ihrisko..vonku je velmi vela roznych bazenov, toboganov, detskych ihrisk, upravenzch ploch na lezanie..urcite odporucam

  • Hanka 28.12.2021, 13:59

    Bola som tam 2 tyzdne a bola som velmi spokojna ci uz s procedúrou alebo personálom.

  • Zuzana 15.12.2019, 22:36

    Modernizacia by nezaškodila, ale kvalitou je to naozaj vysoký štandard.

  • Bet 24.11.2019, 07:36

    Som v nemom úžase, že aj najlepšie kúpele v Maďarsku sa tu dostali. Som neskutočne potešená, juj. Nemám, čo vytknúť. Už roky chodíme a roky je to top.

  • Karolina 06.01.2018, 23:41

    Najlepsie kupele v Madarsku.

  • Oli 14.12.2017, 18:54

    Veľký detský akvapark pre deti, vnútorný aj vonkajší. My sme sa ubytovali v kempingu, ktorý je zadným vchodom prepojený s areálom kúpeľov. V cene kempu je aj vstup do akvaparku, s viacnásobným vstupom.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár