26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

Boli sme, videli sme - Na Spišský hrad s dieťatom aj psom

Autor: Petra, Foto: sdetmi.com

Na Spišský hrad sme sa vybrali s dvomi deťmi (4roky a 4 mesiace) a psom. Hrad máme po ceste z chaty domov smer Košice. Aj keď po novom je tam diaľnica, dá sa z nej pekne zísť a navádzacie značky vás dovedú až na parkovisko pod hrad. 

Už tu musím podotknúť, že v tejto letnej sezóne je parkovisko malé a auta už stáli popri ceste, kde nastal problém s prejazdom. Z parkoviska ide asfaltová cesta až k hradu. Čiže ak sa vyberiete kočiarom, tak toto zvládnete, ale ďalej len veľmi ťažko keďže cesta je plná kameňa. Z parkoviska ide ešte jedna vychodená cesta (tzv..skratka) ale je podľa mňa veľmi strmá a trochu nebezpečná. 

IMG 6311My sme nemali kočiar, keďže 4 mesačné bábo som mala v šatke a šlo to hladko. Vstupenky sa predávajú hneď pri vstupnej bráne. Dieťa do 6 rokov neplatí a pes má vstup zadarmo, ale nemá povolený vstup do múzea. 

Je tam zopár bufetov a toalety. Hneď vedľa krásny prejazd na nádvorie, ktoré je plné svišťov. Pri šťastí ich máte možnosť vidieť dosť zblízka. 

Hore do hradu sa ide po dosť kamenistej ale zvládnuteľnej ceste. Hore v izbách sa čo to môžte dozvedieť o hrade, ak natrafíte na komentovanú prehliadku. Keď sme tam boli my začínala o 13.00 hod. Hneď po nej nasledovalo krátke predstavenie

Clip 8
Keďže nás zmohol hlad dole sme zišli veľmi rýchlo. V bufetoch sme si veľmi nevybrali, tak sme sa vybrali na neďaleký Spišský salaš. 
Veľmi chutný salaš s krásnym ihriskom pre deti, malou farmou a vozením detí na koníkoch. Parkovisko je dole pod salašom ale aj hore pri salaši opäť dosť preplnené. Aj keď už nebol čas obeda salaš bol preplnený, ale obsluha rýchla a tak to prebehlo hladko. 

IMG 6343

Určite tento výlet odporúčame aj s deťmi. 
Bližšie info o vstupenkách a otváracích hodinách si môžte preštudovať TU.

 

 

Napíšte komentár