19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Festival zdravia

20.04.2016 Autor: Simona, Foto: dovera.sk
Termín: 06.05.2016 a ďalšie Mesto:Myjava, Dubnica, Považská Bystrica Zdroj:stránka organizátora

Na Festivale zdravia na vás čaká atraktívny a „zdravý“ program. Dozviete sa viac o svojom zdravotnom stave, zdravom životnom štýle a tiež to, ako sa o svoje zdravie správne starať. Na mieste vám poradia odborníci na zdravú stravu a dobrý spánok. Vstup je bezplatný pre každého.

Program na Festivale zdravia je rozdelený do piatich ZDRAVÝCH ZÓN.

Kedy a kde?

  • Myjava, Námestie M.R. Štefánika - 04. 05. 2016 - 11:00 – 19:00 Námestie M.R. Štefánika, Myjava
  • Dubnica nad Váhom, Námestie Matice slovenskej - 05. 05. 2016 - 11:00 – 19:00  Námestie Matice slovenskej, Dubnica nad Váhom
  • Považská Bystrica, Pešia zóna - 06. 05. 2016 - 11:00 – 19:00 -  Centrum, Považská Bystrica
 

n87q.festival kv jpgZdravé jedlo

Príďte a ochutnajte zdravú pochúťku vhodnú na raňajky či desiatu. Priamo v našom stane vám pripravíme moderné smoothie z ovocia a zeleniny. Smoothie sú zdrojom vitamínov, pomôžu vám zlepšiť svoju imunitu, detoxikovať telo a dodajú vám potrebnú energiu. Dozviete sa aj to, ako vám kvalitná strava pomôže dopracovať sa k zdravšej a štíhlejšej línii.

Zdravá myseľ

Viete, že až viac ako tretina ľudí má problémy so spánkom? Nespavosť má na svedomí okrem najrôznejších zdravotných problémov aj stres. Špecialisti z ,,Inštitútu stresu“ vám v stánku zmerajú vaše stresové skóre, poradia ako ho zvládať a dajú vám tipy pre lepší spánok a zdravú myseľ. 

Zdravý pohyb

Neodmysliteľnou súčasťou zdravého života je aj pohyb. Na mieste si preto precvičíme telo a zasúťažíme. Zapojte všetky svoje svaly na balančnej doske alebo si vyskúšajte streľbu na bránku s floorballovou hokejkou. Pre najmenších návštevníkov bude pripravená trampolína. Ak sa zapojíte do súťaže, môžete z festivalu odísť na novom bicykli.

Zdravý smiech

Psychické zdravie je rovnako dôležité, ako to fyzické. A keďže aj smiech lieči, nemôže chýbať zóna, kde si užijú kopec zábavy malí aj veľkí. Postavte spolu záhradnú vežu, urobte si fotku s olympijskou činkou alebo otestujte vašu presnosť pri hádzaní kruhov. Pre najmenších návštevníkov bude pripravená trampolína a kopec bublín.

Zdravá prevencia

Prevencia je základom dobrého zdravia. Často na ňu zabúdame, aj keď môže zachrániť náš život. V zóne prevencie sa dozviete všetko o svojom zdravotnom stave a kondícii. Podstúpite komplexnú analýzu tela, vyšetrenie u lekára špecialistu, meranie hladiny cholesterolu k krvi, BMI indexu a tlaku. Navyše, máte možnosť bezplatne zistiť svoju krvnú skupinu.

Napíšte komentár