25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Dovolenka s deťmi v Toskánsku

Autor: MS, Foto: sdetmi.com

Rozmýšľate nad dovolenkou s deťmi a stále nie ste rozhodnutí kam ísť.

Túto dilemu absolvujem aj ja každý rok. Pred 2 rokmi, inšpirovaná fotkami na Facebooku, som sa rozhodla, že vezmeme deti do Toskánska.

DSCN2601 2

Prekvapivo sa k nám pridali aj priatelia a tak sme nakoniec spoločne do Toskánska vycestovali autami 4 rodiny. Cesta nám z Bratislavy trvala cca 11 hodín autom.

Ak nad Toskánskom uvažujete aj vy, tak máte najvyšší čas začať s vyhľadávaním ubytovania. Zvlášť, ak cestujete väčšia partia.

Môžete využiť služby Zdenky zo Si Italy, alebo si nájsť niečo sami.

Mne sa najlepšie osvedčila na vyhľadávanie stránka http://www.tuscanyaccommodation.com/ , kde nájdete presne čo potrebujete, aj s priamym kontaktom na majiteľa.

Našou zvolenou destináciou bola oblasť Chianti, ktorá je vyhláseným klenotom Toskánska, vďaka krásnym výhľadom a panorámam, ktoré poskytuje skoro každá usadlosť, ktorá tam je. No a to nehovorím o skvelom jedle a víne.

20150719 120758 2

Toskánsko si určite zamilujete a počas celej dovolenky si na more ani nespomeniete. Každá z usadlostí má bazén, kde sa deti aj vy dosýta vyšantíte. Detičky si určite zamilujú domáce zvieratká ako mačičky či psíky – niekde aj kozičky, zajačiky, koníky, ktoré sú snáď povinnou výbavou každej usadlosti.

2015 07 19 07.49.18 2

Náš denný program bol rozdelený na dve časti. Oddychovej – opaľovanie a leňošenie pri bazéne a aktívnej – spoznávanie okolitých miest a zákutí.

Keďže sme v Toskánsku boli v lete, na výlety sme zväčša chodili až ku večeru nakoľko nebolo už tak teplo a deti to lepšie znášali. No musím povedať, že mestečká sú aj večer poriadne vyhriate a tieklo z nás ako z krhly. Preto Florenciu, ktorá je v lete rozhorúčená a preplnená turistami, moc na návštevu s malými deťmi neodporúčam.

DSCN2941 2

Počas nášho pobytu – ktorý poväčšine v Toskánsku vždy trvá od soboty do soboty – sme navštívili Sienu, Pisu, Volterru, San Gimignano a poniektorí aj Florenciu. U detí mala najväčší úspech veža v Pise a samotné fotografovanie pri nej :). Každé mestečko malo svoju atmosféru a bolo naozaj čarovné. Najkrajšie výhľady sa nám naskytli po ceste z Volterry a najlepšie lasagne sme jedli v Pise v úplne zastrčenej reštaurácii. Deti vyskúšali špagety aj pizzu na niekoľko spôsobov a zmrzlina bola na dennom programe :)

Na tom Toskánsku naozaj niečo je! Už plne chápem prečo ho všetci milujú. Vyskúšajte ho aj vy, neoľutujete! Naše deti sa tam chcú vrátiť zas :)

DSCN2404 220150719 123833 2

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • simona 11.02.2017, 13:39

    Toskánsko môže byť čarovné, aspoň podľa fotiek. S deťmi sme žiadnu dovolenku ešte neabsolvovali, ak nerátam chalupu na svk. na zahraničie sme si ešte netrumfli, aj kvoli dlhšej ceste...

  • Pavla 10.02.2017, 16:00

    Dobry den,

    a neviete prípadne poradiť nejake dobre ubytovanie s detmi, kde najdeme bazen, zvieratka (povinné potešenie našich dovoleniek) a pod.
    dakujem
    Pavla

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár