19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Vynálezy a objavy, ktoré zmenili svet

15.01.2016 Autor: Zuzka, Foto: City Arena
Termín: 09.02.2016 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora

Vynálezy a obajvy, ktoré zmenili svet

 

Kedy:20.1.2016 - 9.2.2016
Kde: City Arena - nákupné centrum, Kolárova 20, Trnava


„Ako vzniká vynález? To všetci vedia, že niečo je nemožné, no potom sa objaví blázon, ktorý netuší o tom, že je to nemožné a zostrojí vynález.“ (Albert Einstein)

Trnavské nákupné centrum CITY ARENA sa v dňoch 20.1. – 9.2.2016 stane dejiskom populárno-náučnej akcie, ktorej cieľom je prehĺbiť záujem ľudí o vynálezy a objavy, ktoré zmenili svet. Výstava prenesie návštevníkov do minulosti a poskytne im jedinečnú príležitosť vidieť na jednom mieste najväčšie objavy sveta všetkých čias a dovolí im nazrieť do života našich predkov.

Vďaka workshopom, interaktívnym exponátom, replikám najúspešnejších vynálezov a celkovo deviatim tematickým expozíciám (Slovenské a české vynálezy a objavy; Lekárstvo – umenie uzdravovať; Čo nám dala energia; Základy obchodu; Doprava alebo sme mobilní; Písmo ako základ kultúry; Astronómia a astrológia; Vynálezy, ktoré navždy zmenili módu; Leonardo da Vinci ako vynálezca) čaká na návštevníkov nákupného centra CITY ARENA Trnava unikátny zážitok, množstvo nových informácií a veľa zábavy pre celú rodinu.

Expozíciám budú dominovať nadrozmerné modely (dvojmetrová cvička, megatexasky, štvormetrová vzducholoď, päťmetrová da Vinciho ornitoptéra) vystavovaných predmetov plné zaujímavých detailov, doplnené menšími exponátmi, zábavnými prvkami a informačnými panelmi. Samozrejmosťou sú moderné dotykové obrazovky, ktoré pútavou formou približujú dôležité poznatky týkajúce sa prevratných vynálezov a ich objaviteľov.vynalezy

Napíšte komentár