19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Tipy kam s deťmi v Bratislave na obed, kávu či koláčik

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Webové stránky podnikov
Adresa: - Telefón: - www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Radi by ste si vyšli do podniku s kamarátmi, rodinou či známymi a zároveň chcete so sebou vziať i vaše ratolesti? Áno, myslíme tých malých anjelikov plných energie a radosti zo života, ktorí každému okolo dávajú svoje pocity bezprostredne najavo s patričnou dávkou hlučnosti.

Už len pri pomyslení na pohľady zatiaľ bezdetných manželov, mladých študentov, turistov či starších párikov vás razom obleje studený pot a všetka chuť sa okamžite rozplynie? Nezúfajte. Prinášame vám tipy, kde na vás nikto zazerať nebude, vy si v pokoji oddýchnete a vaše deti si vychutnajú svoju dávku zábavy. :)


Kaviareň a vyhliadka UFO watch.taste.groove

Miesto: Bratislava - Staré Mesto

Zážitok pre malých i veľkých - kávička s koláčikom, či limonádou poteší každého detského návštevníka. UFO sa nachádza vo výške 85 m na samotnom vrchu pylónu Mostu SNP na petržalskej strane. Okrem skvelej vyhliadky UFO ponúka kaviareň a reštauráciu - upozorňujeme, že pri návšteve kaviarne s vyhliadkou sa tiež platí štandardné vstupné, avšak hostia reštaurácie majú nárok na 100% zľavu zo vstupného poplatku do veže v prípade konzumácie aspoň 1 hlavného jedla z reštauračného menu na osobu. Z vyhliadkovej plošiny je výhľad 100 km. Vedie k nej výťah v ľavom pilieri mosta, zatiaľ čo v pravom pilieri je umiestnené núdzové schodisko so 430 schodmi. 

Viac>>

4443792 25822d 4438418 a5359f

 


 

Cukráreň u Babičky

Miesto: Bratislava - Karlova Ves

Pozývame do útulnej Cukrárne u babičky, na miesto, kde Vás už pri vstupe omámi vôňa tradičných punčových rezov, špicov, či veterníkov, ktoré Vás okamžite vtiahnu späť do detstva. Riadime sa tradičnými receptami, ktoré poznala aj Vaša babička, z knihy, ktorá prežila niekoľko generácií. Snažíme sa nepodľahnúť super-eko-raw-glutenfree dobe, no občas tiež radi vymyslíme niečo bláznivé a šupneme zopár hrušiek do zdanlivo obyčajného krémešu a voilá, nečakane zmyselná harmónia nových chutí je na svete. :)

Aktuálne je možné zastaviť sa po zákusky, či objednať tortu na želanie. Keď opäť otvoríme, deti určite ocenia náš detský kútik a chutné koláčiky. 

Viac>>

babicka

Zdroj: cukrarenubabicky.sk


Kaviareň Monsters Cafe and Bar

Miesto: Bratislava - Petržalka

Veľkorysý priestor kaviarne v Bratislave s detským kútikom a exteriérovým ihriskom, letnou terasou a parkovaním pre kočíky je výborným miestom pre relax a stretnutia všakovakého druhu. Kaviareň ponúka multifunkčný priestor pre rodičov a ich deti, pre priateľov, pre dobrú partiu i pre obchodné stretnutie. Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si nádherný výhľad na rameno Dunaja.

Kaviareň a cukráreň Monsters žije po celý deň. Od skvelých pondelkových raňajok s jogou, cez rušné dni plné stretnutí pracovných i nepracovných až po veselé piatky s tvorivými dielňami pre deti. V ponuke jedál nájdete okrem tých klasických i množstvo skvelých dezertov a zákuskov, ktoré potešia nielen vaše brušká ale tiež vaše oči. Pre najmenších personál vytvorí hravé dobroty, ktoré je radosť zjesť.

Viac>>

web DSC 002


 

Domček Medická

Miesto: Bratislava - Staré Mesto 

Medická záhrada ako najobľúbenejší verejný park má ideálne podmienky na oddych a patrí k najkrajším miestam Bratislavy. Záhradná kaviareň a bistro Domček Medická vám v tomto krásnom prostredí ponúka príjemné občerstvenie a posedenie pri káve, koláčiku či domácej zmrzline a limonáde. Nezabúdajú ani na tých najmenších a ich mamičky, preto tu nájdete detský kútik s hračkami od výmyslu sveta.

Viac >>

 


Kaviareň v Centre Rafael

Miesto: Bratislava - Ružinov

Elegantné a útulné prostredie kaviarne Rafael je ideálne pre rodinu a priateľov. Ponúknite sa kávou, čajom, čokoládou, prečítajte si dobrú knihu alebo časopis. V kaviarni ponúkajú teplé a studené nápoje, koláčiky a iné drobné občerstvenie podľa dennej ponuky. Detičky sa môžu pohrať vo vnútornom detskom kútiku alebo v priestrannej ohradenej záhrade, kde nájdu domček, hojdačky, šmykľavku či pieskovisko.

 Viac>>rafael


Park oddychu Inspiro 

Miesto: Ivanka pri Dunaji

Miestečko pre Váš aktívny oddych a príjemne strávený čas s rodinou nájdete v Ivanke pri Dunaji. V pokoji si tu vychutnáte kávičku i niečo sladké či chrumkavé pod zub, zatiaľ čo sa vaše detičky budú preháňať v detskom kútiku, športovať na tréningu, tvoriť v dielňach, či v lete šantiť v záhrade. Park ponúka aj rôzne voľnočasové aktivity či podujatia pre dospelých i deti.

Viac >>

inspiro


 

Detská záhrada Leberfinger

Miesto: Bratislava - Petržalka

Ak si chcete trocha vydýchnuť z mestského zhonu a stretnúť sa napríklad s ďalšou kamarátkou - mamičkou, utiahnite sa s deťmi do parku. Detské ihrisko v krásnom prostredí v Sade Janka Kráľa ponúka zábavu pre deti a v letných mesiacoch je otvorené až od 22:00.

Súčasťou záhrady je aj malý bar s občerstvením a pitným režimom, drobcov určite nadchne zmrzlina a detská trampolína (do 19:00 h). V prípade záujmu vám v záhrade radi zorganizujú aj detskú oslavu.

Viac >>

 


Reštaurácia Little Al Trivio 

Miesto: OC Central, Bratislava - Staré mesto

Ak hľadáte reštauráciu, ktorej návštevu si užijú rovnako malí a veľkí, Little Al Trivio v bratislavskom nákupnom centre Central je skvelou voľbou. Čaká tam na vás hravý detský lístok, špeciálne rodinné stoly a množstvo zábavy. Vaše ratolesti si tu môžu pokresliť celý stôl, zabaviť sa na interaktívnej stene, zahrať sa na obchod či vláčik alebo poskladať si Lego Duplo. To všetko v čase, kým si vy pochutnávate na dobrom steaku či hríbikovom rizote z „dospeláckeho" menu Al Trivio.

V tom detskom nájdete smoothies, čerstvé šťavy, domáce cestoviny, talianske jedlá lahodiace detskému oku a mnoho zdravých dobrôt. Alebo by si vaši malí radšej vyskladali vlastnú pizzu? Nech sa páči. :) V prípade potreby sú pre vás pripravené detské stoličky, podbradníky či nerozbitné misky na detskú výživu. 

Malí návštevníci sa navyše môžu stať obyvateľmi mestečka Little Al Trivio. Získajú svoj vlastný pas, do ktorého dostanú pečiatku za každé zjedené jedlo. Nazbierané pečiatky si potom vymenia za parádne Little Al Trivio tričko.

Viac>>

3E3E0034a1


Reštaurácia Pri Mlyne

Miesto: Lozorno

Vidiecka usadlosť, reštaurácia a hotel s prekrásnym skanzenom plným ľudovej architektúry, starým mlynom, potôčikom a rybníkom, kde priamo pred vami vylovia a pripravia rybku na Váš tanier. V nádhernom prostredí nechýbajú detské atrakcie ako hojdačky, trampolína a množstvo hračiek. Vychutnajte si jedinečný gurmánsky zážitok v panenskej prírode.

Viac>>

F94B4238


Reštaurácia Aušpic

Miesto: Bratislava - Petržalka

Reštaurácia Aušpic je zameraná na domácku maďarskú kuchyňu a ponúka dve hlavné lákadlá: je rovno pri Dunaji, takže s deťmi môžete pozorovať vodu z brehu či veľkej terasy, tou ďalšou vecou je krásny výhľad na Bratislavu. Detský kútik majú, hoci je troška skrytý a vonku sú preliezky, hojdacia sieť a pieskovisko.

Čo sa týka jedál, v Aušpici ponúkajú detské klasiky od kuracieho mäska, cez syr a rizoto, samozrejme nechýbajú vynikajúce dezerty. Kým sa rodičia najedia, vonku na deti čaká záhradný domček.

auspic


Gatto Matto Trattoria

Miesto: Bratislava - Rusovce

Gatto Matto Trattoria je podnik umiestnený v pokojnej okrajovej časti Bratislavy - v Rusovciach, ale pritom ju možno označiť za vlajkovú loď Gatto Matto rodiny. Tento priestor je vďaka svojej štedrej rozlohe a parkovisku ideálny pre rodinné obedy s deťmi, oslavy, recepcie či večierky alebo rande vo dvojici. Ak prídete s ratolesťami, určite oceníte family zónu s hračkami, záhradu, kútik so zajačikmi a jazierko s rybkami.

Viac>>
gatto


Mercado Restaurant & Café

Miesto: Bratislava - Petržalka, Aupark

Moderné bistro určené aj pre rodiny s deťmi. V jedálnom lístku nájdete šaláty, cestoviny, rizotá aj burgre a ďalšie streetfoodové mlsky ale aj dobroty pre sladké jazýčky (palacinky - aj v bezlepkovej verzii, raw koláče a iné). Nechýbajú zdravé smoothies a sypané či pečené čaje. Návštevu Mlsky si užijú aj deti, pre ktoré je k dispozícii skvelý detský kútik, ako aj špeciálna ponuka jedál aj nápojov. Súčasťou prevádzky je aj malý obchodík, v ktorom si môžete zakúpiť rôznefood & deco produkty.

Viac >>

8offswd576h 1


Soupa Bistro

Miesto: Bratislava - Centrum

Soupa je prvá polievkáreň v Bratislave, ktorá ponúka zaujímavé menu pre všetkých. Okrem poctivých polievok ponúka široký výber klasických prívarkov, vegetariánskych ale aj mäsových fašírok, kuskusu a bulguru, ako aj niekoľko druhov čerstvých šalátov. Okrem toho prinášajú aj recepty z rôznych kútov sveta, napríklad pravidelne v utorky a štvrtky jedlá indickej kuchyne. Milovníci sladkých dobrôt si určite vyberú z pestrej ponuky koláčov.

Pre uľahčenie života celiatikom pri varení používajú čo najviac múku im vyhovujúcu, aby väčšina našej ponuky bola prispôsobená ich potrebám. Deti sa potešia detskému kútiku či pravidelným tvorivým dielničkám.

Viac>>

379229 543534235671478 1597657642 n


Reštaurácia v IKEA

Miesto: OC IKEA, Bratislava  

Máte chuť na poobedňajšiu chuťovku alebo aj celý chod za príjemnú cenu v kantínovom štýle? Reštaurácia IKEA je to pravé. IKEA miluje rodiny, preto vám okrem klasického menu ponúka aj organické potraviny, detské bio menu a jedlá v detských porciách, s ktorými si deti dokážu hravo poradiť.

Pre najmenších čaká v reštaurácii:

Detské menu v reštaurácii za € 1 alebo ponuka dojčenskej stravy
• Detský plastový príbor, podbradníky a vysoké stoličky
Nádoba na ohrev detskej stravy, mikrovlná rúra na ohrev stravy
• Miesto na hranie sa, detská kuchynka
• Oddelený kútik s pohodlným kreslom na nerušené dojčenie

Viac>>

ikea

 


Bistro Žufaňa

Miesto: Bratislava - Ružinov

Veľmi neformálne a pohodové. Tak by sa v krátkosti dalo nazvať toto schované miestečko na Dulovom námestí, kde denne dostať lokálne jedlá z čerstvých surovín.  Vychutnáte si tam kaše, koláče, nátierky, dobroty a zaručene bude chutiť nielen vám, ale aj drobcom. S deťmi sem prichádzajú hlavne za chutným jedlom, ale poteší isto menší kútik s hračkami a knihami.

 Viac>>zufana

 


Petržalská klubovňa

Miesto: Bratislava - Petržalka

Petržalská Klubovňa poskytuje 175 miest na sedenie v interiéri, vrátane zimnej záhrady. Exteriér má k dispozícii až neuveriteľných 330 miest. Petržalská Klubovňa má najväčšiu terasu zo všetkých Klubovní, vrátane pódia pre vystúpenia hudobných skupín a detského ihriska.

Viac >>

klubovna


 

Reštaurácia Jarovský Dvor

Miesto: Bratislava - Jarovce

Reštaurácia Javorský dvor sa nachádza v pohraničnej obci Jarovce vo veľmi príjemnom a tichom prostredí. Môžete tu ochutnať veľké množstvo vynikajúcich jedál, množstvo regionálnych špecialít a najlepšiu pizzu v okolí pripravovanú na dreve. Okrem skvelého jedla na vás čaká veľmi príjemné prostredie vnútri i vonku a príjemná atmosféra.

Deti poteší vnútri detský kútik s množstvom hračiek či detské menu, vonku sa deti vybláznia na detskom ihrisku pripravenom špeciálne pre ne.

Viac>>

533723 202187436583808 314461433 n

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Viki 13.04.2023, 09:08

    Úplne top kaviareň s deťmi je Lujzeika na začiatku Petržalky. Je to ako jeden veľký detský kútik a majú aj program pre detičky na každý deň, človek tam ani nevie, že má so sebou deti :) Plus káva, koláčiky a všetko čo k tomu patrí...
    https://lujzeika.sk/

  • Danka 25.10.2019, 10:40

    ahojte, ja vam odporucam restauraciu letorri, chutne taliasnke jedlo, prijemny personal a atraktívny interier :) na rodinny obed chodíme len tam :)

  • Robert 15.12.2016, 23:01

    Najradšej chodievame do IKEA. :) Radi si tu dáme klasiku - jedinečné hot dogy alebo vyprážaný syr.

  • svablik6 11.12.2016, 16:54

    Chyba tam rastauracia Kubu v Auparku, deti si tam mozu spravit vlastnu pizzu a pochutky z cesta

  • Zuzka 05.09.2016, 22:34

    Boli sme vo viacerých a boli sme naozaj spokojní. Sad Janka Kráľa je úplnou letnou klasikou, Ikeu neminieme pri štandardných rodinných nákupoch. :) Veľmi príjemným miestom je aj cukráreň Igi & Flo v Ružinove, obsluha má svoje rezervy ale vo vnútri je veľký detský kútik a v lete je k dispozícii letná terasa s možnosťou využitia trojkoliek pre deti.

  • katka 15.02.2016, 18:53

    Urcite treba pridat Inspiro v Ivanke pri Dunaji. Stotoznujem sa so vsetkymi komentami,ktore ostatni uviedli. Pre deti vyborny priestor,pre rodicov vyborne miesto na oddych,kavicku..a tie kolace ci wafle ci horuca cokolada..ach..famozne :)

  • Martina 09.02.2016, 19:51

    Buddha Brothers nema detsky kutik uz par rokov, aspon nie ten velky--celu miestnost, co mal na zaciatku. V kazdom pripade restauracia od jesene nefunguje, stahuje sa, PArk inn sa bude prestavovat

  • Martina 09.02.2016, 19:47

    ja by som tam pridala Inspiro v Ivanke pri Dunaji. Obrovsky priestor na hranie, velmi mily personal a famozne kolace :)

  • Hana 09.02.2016, 19:47

    Urcite do zoznamu patri aj Park Oddychu v Ivanke pri Dunaji, je tam obrovsky detsky kutik, utulna kaviaren, privatna miestnost na oslavy aj velka sala na podujatia ako divadielka, koncerty, sportove aktivity atd., v lete velka zahrada s hupacimi sietami, pieskoviskom a dalsimi atrakciami. Kazdy den su tam rozne aktivity pre deti aj pre dospelych. Je to aj super vylet vlakom z Ba, kedze su hned pri vlakovej stanici. Odporucam pozriet www.parkoddychu.sk

  • Marieta 07.12.2015, 20:58

    Veľmi príjemna a zároveň vychýrená destinácia , kde si dať svoju obľúbenú šálku kávy . Výborné prostredie .

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár