23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

NonStop leto s knižnicou pre mládež

30.06.2015 Autor: Petra, Foto: Knižnica pre mládež Košice
Termín: 01.08.2015 - 31.08.2015 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

NonStop leto s knižnicou


Knižnica pre mládež mesta Košice pripravuje pre prázdninujúcich čitateľov leto plné zábavy. Pre milovníkov literatúry pripravuje najväčší stredoeurópsky literárny festival Mesiac autorského čítania, v šiestich svojich pobočkách otvorí NonStop letné čitárne so zábavnými aktivitami, vyhlási letnú súťaž Moja prázdninová pohľadnica a sprístupní zaujímavé výstavy Cesta do praveku a Grafici na pľaci. Letné aktivity budú v knižnici prebiehať až do 31. augusta 2015.

Mesiac autorského čítania


Festival organizuje Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci s vydavateľstvom a kultúrnou agentúrou Větrné mlýny, Brno a v tomto roku sa na Slovensku uskutoční jeho V. ročník. V rámci hlavného programu tu svoju tvorbu príde predstaviť viac ako šesťdesiat spisovateľov v dvoch programových líniách. V tej prvej vystúpia česko-slovenskí a poľskí autori a v druhej hostia festivalu, autori z Ukrajiny. „Festival u nás štartuje 3. júla a končí 2. augusta“, informuje Kamila Prextová,  zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice. „Čítať sa bude, tak ako po minulé roky, každý večer a pravidelne so začiatkom o 18-tej hodine v priestoroch areálu Kasární/Kulturpark.“

NonStop letné čitárne


Letne citarneNovinkou tohto leta budú NonStop čitárne. „Tie budú našim čitateľom k dispozícii nepretržite celé leto. Teda každý deň počas oboch prázdninových mesiacov. Stačí len prísť do ktorejkoľvek z našich pobočiek s platným preukazom, alebo si členstvo aktivovať priamo na mieste a ihneď sa všetci môžu zapojiť do našich aktivít“, pozýva záujemcov Kamila Prextová.

 

 

Prázdninová pohľadnica


Pohladnica sutazKnižnica po prvýkrát vyhlási letnú súťaž Moja prázdninová pohľadnica. „Touto formou sa chceme s našimi čitateľmi podeliť o ich prázdninové zážitky, na ktorých, ako pevne veríme, ich sprevádzajú aj dobré knihy od nás“,  hovorí o  aktivite Kamila Prextová.  Do súťaže sa môžu zapojiť všetci čitatelia bez rozdielu. Stačí ak knižnici, alebo svojej obľúbenej knihovníčke napíšu krátky prázdninový pozdrav na akúkoľvek aj vlastnoručne vyrobenú pohľadnicu.  

 

Zapoj sa a vyhraj


Kto sa do súťaže zapojí môže získať zaujímavú knižnú cenu. Stačí ak svoj prázdninový pozdrav doručí do 31.8.2015 a nezabudne na ňom uviesť celé svoje meno, adresu a tiež názov knihy, ktorá mu toto leto spríjemnila. Pohľadnice  je možné poslať poštou na adresu knižnice, alebo ich doručiť osobne do ktorejkoľvek z jej pobočiek. „Alebo ju čitatelia môžu jednoducho vhodiť do nášho biblioboxu, ktorý sa nachádza pred areálom Kasární/Kulturpark, pri vchode z Kukučínovej ulice a je všetkým k dispozícii v ktorúkoľvek dennú, či nočnú hodinu“, dodáva k súťaži Kamila Prextová. Knižná cena bude výhercovi odovzdaná v septembri 2015.

 
Cesta do praveku  a GRAFICI na PĽACI


VystavaPríďte do knižnice a zacestujte si s ňou do praveku, alebo si prezrite, čo dokážu mladé talenty zo Školy  úžitkového výtvarníctva Košice. Sprostredkujú Vám to dve zaujímavé výstavy Cesta do praveku a Grafici na pľaci. Výstava Cesta do praveku, ktorá ponúka komplexné informácie o tom ako to bolo na Slovensku v čase od prvohôr  po štvrtohory Vás zároveň oboznámi s tým, kde v okolí Košíc sa takéto archeologické pozostatky jednotlivých etáp vývoja Zeme nachádzajú. Výstava Grafici na pľaci zas predstaví práce nadaných žiakov odboru propagačnej grafiky. „Obe výstavy budú záujemcom k dispozícii v pobočke LitPark na Kukučínovej 2 počas celých prázdnin“, upresňuje Kamila Prextová.  


Počas leta budú otvorené všetky mimoškolské pobočky knižnice a pobočka v ZŠ Družicová.
Ich otváracie hodiny budú zverejnené na webovej stránke knižnice www.kosicekmk.sk

Napíšte komentár