20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

LUMI a jeho magická detská slávnosť na zámku Schloss Hof

27.05.2015 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 04.06.2015 Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

ZÁMOCKÝ MASKOT – OSLÍK LUMI VÁS POZÝVA NA VESELÚ ZÁMOCKÚ SLÁVNOSŤ


Prítulný biely oslík menom LUMI je maskotom zámku Schloss Hof. Jeho domovom je zámocký statok, na ktorom sa udomácnili i ďalšie významné rasy dnes už zriedkavých domácich zvierat ako štvorrohé kozy, skrutkorohé ovce alebo alpské sliepky cez exotické tvory ako ťavy, alpaky a mnohé iné roztomilé zvieratká.

LUMI ponúka počas tejto slávnosti priestor pre všetkých jeho kamáratov, aby vo svojich vtipných zvieracích predstaveniach predviedli, čo sa v nich skrýva. Pri česaní oslíkov, jazdení na poníkoch, či prehliadke lám si môžu LUMIho hostia vychutnať bezprostredný kontakt so zvieratkami. Oplatí sa pozrieť aj na výcvik zámockých tiav. LUMI sa vďaka špeciálnym hracím stanovištiam, kúzelníckej šou i rozprávkovému stanu postará o zábavu pre deti i všetkých duchom mladých.

Nevynechajte ani zaujímavé výstavy, ktoré zámocký areál ponúka. V cisárskych apartmánoch na prvom poschodí zámku iste zaujme interaktívna výstava „Bojovník, vdova a jej syn – princ Eugen, Mária Terézia a Jozef II.“ V Bäckenhofe sa dozviete zaujímavosti zo života na statku a nahliadnuť možno i do povinností služobníctva.

Pri príjazde na zámok máte viacero možností - pre všetkých, ktorí uprednostňujú vlakovú dopravu je možnosť využiť grátis kyvadlové spojenie autobusom zo stanice Marchegg. Pre autá je k dispozícii priestrané parkovisko. Keďže v deň tohto podujatia nie je na Slovensku štátny sviatok je Moravská brána zatvorená.

Miesto & čas: Schloss Hof, 2294 Schlosshof 1, štvrtok, 4. jún 2015, 14:00 až 17:00 hod.
Vstupné: Dospelí: 13,- €, deti (6 – 18 rokov): 8,- €  Rodinná vstupenka: 34,-€
Aj na toto podujatie sa vzťahuje Vaša ročná vstupenka : dospelí 34,- €. deti 19,- €

image 2

Napíšte komentár