18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Detská nedeľa v Múzeu slovenskej dediny

22.05.2015 Autor: Claudinka, Foto: skanzenmartin.sk
Termín: 31.05.2015 Mesto:Martin Zdroj:stránka organizátora
detska nedela plagat miniV nedeľu 31. mája 2015 bude skanzen opäť patriť deťom. Od 10.00 do 16.00 h. sa v Slovenskom národnom múzeu v Martine – Múzeu slovenskej dediny bude konať podujatie Detská nedeľa. Pre malých návštevníkov do 15 rokov je vstup zadarmo.

Čujte, čujte, počúvajte príbeh o tom, ako zvíťazila soľ nad zlatom! Interaktívne činoherno - bábkové predstavenie Soľ nad zlato o komediantoch, otcovi a jeho dcére, ktorí tlačia svoju káru po svete a obveseľujú ľudí svojimi kúskami, zahrá Divadlo pod balkónom z Banskej Bystrice. Detské hry, piesne a tance predstaví Folklórny súbor Kalužiar z Martina. O dobrodružstvách Janka Hraška porozpráva kancelár a samozvaný profesor hraškológie z Úradu Janka Hraška v Rozprávkovej republike Jano Cíger z Mädokýša. Malí návštevníci si budú môcť vychutnať putovanie rozprávkou, ktoré pre nich pripravili študenti a študentky Pedagogickej a sociálnej akadémie v Turčianskych Tepliciach.

Miniukážky a predstavenie králičieho hopu – novej športovej disciplíny na Slovensku predvedú členovia Slovenského zväzu chovateľov – Klubu králičieho hopu. Hračky a hry detí predstaví výstava zo zbierok Slovenského národného múzea v Martine a vyučovanie z časov minulých si návštevníci budú môcť vyskúšať v dobovej škole. Pre šikovné ručičky budú nachystané tvorivé dielne a dlhú chvíľu si návštevníci budú môcť skrátiť rodinnými kratochvíľami – pripravené budú aj chodúle či dobová kolkáreň.

V drevenom kostole z Rudna sa o 13.30 h. budú konať evanjelické a. v. služby Božie.

Napíšte komentár