18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Nosím, nosíš, nosíme

19.05.2015 Autor: Laura , Foto: Centrum pre rodinu Kvapka
Termín: 25.05.2015 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

3Nosím, nosíš, nosíme ... alebo ako skrotiť babyšatku

Najsprávnejšie miesto pre dieťatko je v náručí jeho mamy. Keď sa narodí, očakáva, že to, čo zažilo doteraz v brušku bude pokračovať. Deti majú skrátka radi istoty :). Potrebujú to isté teplo, známe zvuky, vône, hranice, bezpečie. Nosenie v šatke je výborný spôsob ako dieťatku tieto potreby napĺňať a mať pri tom obe ruky voľné.

Centrum pre rodinu Kvapka Vám prináša kurz viazania babyšatiek
Na kurze sa dozviete prečo je také dobré nosiť a čo to prináša do života mame a dieťatku. Tiež si zhrnieme a prakticky ukážeme aké pravidlá je dobré pri nosení dodržiavať.

Naučíme sa dva základné úväzy vhodné od narodenia. Jeden s bábätkom nazvislo a druhý v “kolíske” v ktorom sa dá dieťatko skvelo nadojčiť. Podľa potreby (ak bude dostatok času) si môžeme ukázať aj ďalšie praktické úväzy (napr. na bok či na chrbát).

Môžete si obzrieť a vyskúšať rôzne druhy šatiek a ergonomických nosičov.

Bude tiež priestor na otázky ktoré k noseniu detí máte.

Na kurze sa budeme učiť viazať do šatiek najskôr bábiky, keďže bábätká zvyčajne neznášajú dobre, keď su viazané a v zápätí zase rozviazané. Je vhodné mať pri dieťatku sprevádzajúcu osobu, ktorá sa mu bude chvíľku venovať, kým sa budeme učiť jednotlivé úväzy (toto nie je podmienkou účasti) Ku koncu bude podľa vlastného uváženia samozrejme aj šanca uviazať si šatku s vlastným dieťatkom.

Tentokrát špecialita navyše - Ako odnosiť dieťatko v šatke v zime

Bábiky aj šatky budú k dispozícii.
Vlastné šatky a nosiče sú vítané (čím viac druhov, tým lepší prehľad) aj keď samozrejme najlepšie je skrotiť práve šatku, ktorú budeme používať. Pohodlne sa oblečte a vyzbrojte optimizmom.

 

KEDY: 25. máj, 2015 - 9:00 – 11:30hod
KDE: Centrum pre rodinu Kvapka, Bratislava – Polianky 5.
S KÝM: Mgr. Miroslava Hašková, poradkyňa nosenia (latkovky.sk) a mama dvoch odnosených detí.
CENA: 21 € (sprevádzajúca osoba v cene),  pre účastníkov niektorého z našich kurzov rodičovstva je cena 19€.
Prihlásenie TU.

Napíšte komentár