19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Festival zabudnutých remesiel na Hrade Červený kameň

06.04.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB Občianske združenie Schatmansdorf
Termín: 05.07.2015 a ďalšie Mesto:Častá Zdroj:stránka organizátora

10390918 839535669442723 718356955937372004 n

Viete ako vzniká drevená miska na ručne poháňanej replike stredovekého sústruhu? Ako sa z kusu včelieho vosku stane krásna a funkčná sviečka, alebo ako premeniť hrudu blata na keramický hrniec? To je len malý výber toho, čo u nás uvidíte. Množstvo zaujímavých remesiel z dôb dávno zabudnutých, ale aj tie, ktoré dodnes ovládajú starí dedinský majstri. Nástroje, aké dnes už nikde nenájdete v rukách remeselníkov dokážu zázraky. Na vlastnej koži uvidíte remeslá, o akých ste možno nikdy nepočuli a niektoré z nich si budete môcť aj vyskúšať. Zažite atmosféru stredovekého trhu a vráťte sa o 7 storočí do minulosti so všetkým čo k tomu patrí! Hrad Červený kameň vás pozýva na II. ročník festivalu zabudnutých remesiel. Môžte sa tešiť na nový rozmer tohto festivalu, ktorý vtiahne do deja každého a urobí z vás jeho neoddeliteľnú súčasť. 

Chcete ochutnať jedlá, aké jedli vaši predkovia alebo nahliadnuť do zákulisia táborovej kuchyne či pod pokrievku keramického hrnca? Svoje kulinárske umenie a tajné recepty z dôb 14. storočia vám predvedú šikovné kuchárky aj kuchári a vôňa ich jedál vo vás vzbudí túžbu po stredoveku!

Máte radi výzvy či si chcete vyskúšať svoju šikovnosť? Pripravili sme pre vás a vaše deti rozmanité atrakcie ako lukostreľba, hod oštepom či sekerkou. Vaše svaly si môžte rozcvičiť v stredovekej posilňovni a myslenie stratéga preveriť pri dobýjaní múrov slameného hradu. A to nie je zďaleka všetko!

Festival zabudnutých remesiel ponúka jedinečný koncept predstavení, ktoré sa budú odohrávať priamo okolo vás, a tak sa prežívanie stredovekého života stáva úplne novým a originálnym zážitkom. Vstúpte do sveta stredoveku a razom sa ocitnete uprostred stredovekého trhoviska, kde sa veru budú diať veci! Vtiahneme vás do sveta plného radosti, umenia, všakovakých vôní, no taktiež aj intríg. Môžete byť svedkami procesu so zlodejom, vysadnúť na somárika či spolu s vašimi deťmi okúsiť dobýjanie slameného hradu. Nevyhnete sa tiež stretnutiu s honosne odetými mešťanmi, ziskuchtivými obchodníkmi, zručnými remeselníkmi či s otrhanou spodinou. Príďte na hrad Červený Kameň a zažite tento jedinečný festival na vlastnej koži už toto leto! 

Podrobný program nájdete na stránke: http://www.remeselnyfestival.schatmansdorf.sk/

sobotanedela

Festival A5 vstupenky + bleed 3mm page0001

Napíšte komentár