19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Princ a Večernica na Novej Scéne

09.01.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: nova-scena.sk
Termín: 27.12.2015 a ďalšie Mesto:Bratislava - Staré mesto Zdroj:stránka organizátora

Pôvodný slovenský muzikál „Princ a Večernica" je výpravný rodinný muzikál pre malých aj veľkých divákov, ktorý ich prenesie do sveta fantázie, snov, rozprávok, neba i zeme. Vznikol na podnet generálneho riaditeľa Divadla Nová scéna Juraja Ďurdiaka, na motívy rozprávky Boženy Němcovej „O Slnečníkovi, Mesačníkovi a Veterníkovi, ako aj na motívy legendárneho filmu „Princ a Večernica." 

Muzikál je určený najmä pre detského diváka, ale na svoje si prídu aj dospelí a rodičia, ktorým je určená najmä komediálna rovina príbehu Princa Slavomíra pri hľadaní svojho šťastia a osudovej lásky k ozdobe neba - Večernici. Zárukou kvalitného humoru je známy slovenský spisovateľ, básnik a rozprávkár Ľubomír Feldek, ktorý napísal pôvodnú divadelnú hru Princ a Večernica s množstvom poetických aj humorných textov pesničiek. Muzikál je plný nielen podmanivej hudby a vtipných textov ale aj rôznych špeciálnych efektov a trikov, ktoré sa na slovenských javiskách len tak nevidia.

Počas predstavenia a v pokladnici DNS máte možnosť kúpiť si krásnu ilustrovanú rozprávkovú knihu "Princ a Večernica" od spisovateľa Ľubomíra Feldeka s fotografiami z predstavenia v cene 5 €.

Dĺžka predstavenia: 120 min s prestávkou

Kedy: 

  • 3.12.2015 o 10.30 - vstupné 9 eur
  • 27.12.2015 o 17.00 - DERNIÉRA, vstupné 17 eur

Kde: Divadlo Nová scéna, Živnostenská 1, 812 14 Bratislava

Napíšte komentár