25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Vláčik Maguráčik

Autor: Zuzka, Foto: magurahotel.sk
Adresa:HOTEL MAGURA, Monkova dolina 475, 059 55 Ždiar Telefón:0908 449 702, 0908 449 702 11 E-mail:recepcia@magurahotel.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V obci Ždiar je od apríla 2014 počas letnej turistickej sezóny v prevádzke vláčik MAGURÁČIK - ždiarsky express, ktorý parkuje pri hoteli MAGURA v Monkovej doline.

Ideálne riešenie, ako spoznať obec a okolie a nenachodiť sa pritom viac, ako je únosné, je využiť služby turistického vláčika. Vďaka primeranej rýchlosti a vybaveniu poskytuje táto atrakcia nielen pekný výhľad, ale aj možnosti fotografovania či filmovania. Novinkou je audio-sprievodca - spoznajte históriu a iné zaujímavosti obce Ždiar a okolia pohodlne počas jazdy vláčikom. Pre deti sú pripravené veselé detské pesničky. 

Odporúčame overiť si pred vašou návštevou u organizátora, či vláčik v daný deň premáva (kontakt v hlavičke).

Okruh jazdy vláčika:
  • Hotel MAGURA, Monkova dolina
  • Zastávka Ždiar TATRA
  • Potraviny ABC
  • Múzeum Ždiarsky dom, reštaurácia Ždiarsky dom
  • Obecný úrad, hasičská stanica, Potraviny u Vlasty
  • Penzión Ždiar, reštaurácia Goralská karčma, potraviny Ždiar
  • Penzión Jánošík, predaj syrových oštiepkov, izba ľudových tradícií, galéria Belianske Tatry
  • Penzión Viktória
  • Penzión Strachan, penzión a reštaurácia Strachan
  • Ždiar Strednica​, bufet Strednica, nádherná panoráma Belianskych Tatier, prestávka 5min

Hotel MAGURA, Monkova dolina (prestávka 20min)

okruh 2015

- Veľký okruh: (cca 70min)
- Malý okruh: (cca 30min)

Popis okruhu jazdy vláčika:

Veľký okruh (70min):
Ždiarsky express vláčik MAGURÁČIK odchádza z hotela MAGURA z Monkovej doliny popri Belanskému potoku na stanovisko 2 - zastávka Ždiar TATRA, odtiaľ pokračuje hlavnou cestou do dolnej časti Ždiaru a otáča sa na stanovisku 3 - Potraviny ABC. Obecnou cestou pokračuje popri stanovisku 4 - Múzeum a reštaurácia Ždiarsky dom do centra obce na stanovisko 5 - Obecný úrad (Hasičská stanica, Potraviny u Vlasty). Odtiaľ pokračuje obecnou cestou do hornej časti Ždiaru popri stanovisku 6 - Penzión Ždiar, stanovisku 7 - Penzión Jánošík, stanovisku 8 - Penzión Viktória, stanovisku 9 - Penzión Strachan na stanovisko 10 - Ždiar Strednica (prestávka 5min). Z tohto stanovišťa sa vracia obecnou cestou a pokračuje popri Belanskému potoku na stanovisko východiskového bodu Hotel MAGURA Monkova dolina (prestávka 20min). Odtiaľ vláčik pokračuje ďalším okruhom. Nastúpiť môžte aj na znamenie mimo určených stanovísk. Informácia pre klientov nastupujúcich na stanoviskách 2-10: Počas sezóny (júl, august) a počas Veľkej Noci Vás vláčik odvezie až na miesto, kde ste nastúpili. Prvý okruh považujte za Váš nástupný a druhý za výstupný. Dĺžka Vašej jazdy však nesmie presiahnuť jeden okruh cestovnej trasy od miesta nástupu. Pri zakúpení cestovného lístka veľkého okruhu získa každá dospelá osoba zdarma magnetku vláčika MAGURÁČIKA v hodnote 2 €.

 Malý okruh (30min): 
Ždiarsky express vláčik MAGURÁČIK začína malý okruh na stanovisku 5 - Obecný úrad (Hasičská stanica, Potraviny u Vlasty), odtiaľ pokračuje do hornej časti Ždiaru popri stanovisku 6 - Penzión Ždiar, stanovisku 7 - Penzión Jánošík, stanovisku 8 - Penzión Viktória, stanovisku 9 - Penzión Strachan na stanovisko 10 - Ždiar Strednica (prestávka 5min). Z tohto stanovišťa sa vláčik vracia naspäť obecnou cestou a malý okruh končí na stanovisku 5 - Obecný úrad (Hasičská stanica, Potraviny u Vlasty). Počas malého okruhu je možné nastupovať a vystupovať len na stanoviskách 5-10 a to v smere tam aj späť. Najlepšie využitie malého okruhu je nastúpiť aj vystúpiť na stanovisku 5 - Obecný úrad (Hasičská stanica, Potraviny u Vlasty). Nevýhodou tohto okruhu je možná plná obsadenosť vláčika už na stanovisku 5, pretože malý okruh je súčasťou veľkého okruhu. 


TIP 1 pre klientov nastupujúcich na stanoviskách 2 - 10 počas sezóny: Nastúpite napr. na stanovisku 7 pri penzióne Jánošík o 15:25, vystúpite pri hoteli MAGURA o 16:10, počas prestávky si pochutnáte na kávičke s dezertom alebo sa osviežite pri zmrzline od Algidy, resp. navštívite s deťmi detské ihrisko. O 16:30 nastúpite do jazdnej súpravy a o 16:55 vystúpite pri penzióne Jánošík, resp. vystúpite na ktoromkoľvek inom mieste v tomto okruhu do stanoviska 7. To všetko za cenu jedného lístka. (do ceny cestovného lístka nepovažujte občerstvenie počas prestávky). Upozornenie: Posledný čas okruhu v dni nevyužívajte túto voľbu na nástupy - vláčik ukončí okruh na cieľovom stanovisku pri hoteli MAGURA.

 
TIP 2 pre klientov nastupujúcich na stanovisku 1 pri hoteli MAGURA počas sezóny: Využite vláčik na výlety do Ždiaru - napr. nastúpite pri hoteli o 15:00, vystúpite pri Ždiarskom múzeu o 15:15, navštívite Ždiarske múzeum (stanovisko 4), reštauráciu Ždiarsky dom (stanovisko 4), potraviny (stanovisko 5), prechádzka po Ždiari (stanovisko 5-6), nastúpite v ďalšom okruhu pri penzióne ŽDIAR o 16:52 a vrátite sa k hotelu o 17:40. To všetko za cenu jedného lístka. (do ceny cestovného lístka nepovažujte vstup do Ždiarskeho múzea) Pri tomto spôsobe prepravy je nutné kontaktovať šoféra jazdnej súpravy, ktorý Vám podá bližšie informácie a označí cestovný lístok pre ďalšie použitie v nasledujúcom okruhu jazdy. Upozornenie: Posledný čas okruhu v dni nevyužívajte túto voľbu na výstupy - vláčik ukončí okruh na cieľovom stanovisku pri hoteli MAGURA.

CENNÍK TU


Jazda vláčikom pre objednané skupiny – minimálne 12 osôb alebo pri nižšom počte cena min. 60 €. Prípadnú čakaciu dobu účtujeme 20€ / 60min.

Kontaktujte ždiarsky expres - vláčik Maguráčik a objednajte si jazdu: 0908 449 702 (Monka Jozef ml.), resp. kontaktujte recepciu hotela MAGURA, tel.: 052 478 05 11 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Peter Maňák 08.01.2018, 10:01

    Počas pobytu v hoteli Magura sme sa odviezli aj vláčikom a patrí medzi naše NAJ zážitky, vyšlo nám krásne počasie, príroda naokolo bola úchvatná a samotná jazda na jednotku, lebo vlaky, to je naše :)

  • Majka 30.12.2016, 18:23

    Teším sa na cestu s týmto vlakom aj nabudúce.

  • Ján 13.12.2016, 01:42

    Skvelý zážitok pre deti

  • Lucia 06.12.2016, 13:57

    pekna jazda vlacikom, moznost obzriet si v podstate cely Zdiar. pre deti urcite zazitok

  • Peter Lenarčič 30.11.2016, 19:21

    Príjemný zážitok nie len pre deti. :)

  • Vlasta 17.12.2014, 09:45

    Bolo to super, detom sa velmi pacilo, trasa bola tiez velmi pekna. Odporucame.

  • Zuzana 27.11.2014, 15:23

    Pekný výlet, deťom sa páčilo, jazda bola prispôsobená malým deťom čo bolo super.

  • Janka 11.09.2014, 00:11

    super Vlacik Maguracik, krasna jazda vlacikom, detom sa pacila, boli nadceny...mozem len odporucat takže Dakujeme

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár