18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Medzinárodný deň tanca v Bratislave

12.04.2014 Autor: Claudinka, Foto: elledanse
Termín: 26.04.2014 - 27.04.2014 Mesto:Bratislava-Staré Mesto, Ružinov Zdroj:stránka organizátora

Bratislava 8. apríla 2014 – najtanečnejší víkend roka, workshopy rôznych štýlov, ukážky vystúpenia amatérskych aj prestížnych tanečných telies a sólistov, hromadný Flashmob a radosť z pohybu – to všetko Vás čaká v rámci osláv Medzinárodného dňa tanca 26. – 27. apríla 2014 v Bratislave.  

Medzinárodný deň tanca zastrešuje Medzinárodný divadelný ústav (ITI), Medzinárodná tanečná rada (CID) a UNESCO Pripomína sa od roku 1982. Dátum 29.4. bol zvolený na počesť francúzskeho tanečníka, choreografa a tvorcu moderného baletu Jean Georges Noverre. Posolstvom dňa je oslava tanca, zjednotenie jeho všetkých foriem, zvýraznenie jeho schopnosti spájať ľudí rôznych národností a kultúr, prekročiť tak politické, kultúrne a etnické bariéry a sprostredkovať bohatstvo rôznych tanečných foriem a tradícií.

V rámci Medzinárodného dňa tanca Tanečná škola a Divadlo elledanse už od svojho vzniku v roku 2007 úspešne organizuje po vzore ostatných svetových metropol tanečné aktivity pre širokú verejnosť. Oficiálnym dátumom Medzinárodného dňa tanca je 29.4. Avšak oslavovať budeme cez posledný aprílový víkend (26. – 27. 4. 2014), keďže dni pracovného pokoja pritiahnu nepomerne viac divákov ako pracovné dni.  

Elledanse - združuje elledanse - tanečnú školu a elledanse alternatívne divadlo. Zakladateľkou je choreografka Šárka Ondrišová. Svoju činnosť združenie odštartovalo v auguste 2007 v priestoroch industriálnej budovy bývalého Trhového domu na Miletičovej ul. v Bratislave. Hlavnou myšlienkou  elledanse je tvoriť multifunkčný priestor pre umelecké aktivity najrôznejších žánrov a štýlov. Sústredíme sa na Tanec a pohybové divadlo.

Tanečná sobota na trhu 

Oslavy Medzinárodného dňa tanca začneme už v sobotu 26. apríla 2014, kedy budú v Tanečnej škole a Divadle elledanse, prebiehať kurzy rôznych tanečných štýlov od 9:30 do 14:00 h. Zakončíme ich nácvikom spoločného Flashmobu. Tanečná sobota na trhu je platená: 7 € za všetky kurzy, za všetkých 6 workshopov (napr. Zľava dňa)

 

Medzinárodný deň tanca

27. apríla 2014 na námestí M. R. Štefánika (Eurovea) bude prebiehať tanečný maratón (9:00 – 20:00 h.). Pripravené sú tanečné workshopy pod vedením profesionálnych lektorov, vystúpenia tanečných skupín aj jednotlivcov ako napríklad: Hip Hop Fakulta, Balet SND, SĽUK, CreDance, Batatimba, EtnoDance a ďalší. Na záver nebude chýbať Flashmob – hromadný tanec v podaní všetkých zúčastnených.

Príďte si zatancovať, alebo len tak užiť atmosféru Medzinárodného dňa tanca a byť súčasťou tancujúceho sveta v Bratislave.

Napíšte komentár