28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Jesenné dni záhrad na zámku Schloss Hof

22.09.2014 Autor: Simona, Foto: Schloss Hof
Termín: 27.09.2014 - 28.09.2014 Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

V dňoch 27. a 28. septembra predstavia jesenné dni záhrad na zámku Schloss Hof bohatý záhradný
sortiment a informujú o aktuálnych záhradných trendoch. Zámocké záhrady lákajú pestrou záplavou kvetov i jedinečným barokovým umením.

Jeseň je vhodný čas na sadenie! Aby Vaša záhradka nádherne zakvitla aj nasledujúcu jar, je nutné
už na jeseň poznať aktuálne záhradné trendy. Všetko, čo k tomu záhradkári a milovníci rastlín potrebujú, nájdu počas premiérových jesenných dní záhrad, ktoré sa konajú na zámku Schloss Hof.
Cibuľky narcisov a tulipánov, ovocné stromy a kríky, ktoré by sa za ideálnych podmienok mali sadiť v
jesennom období, nájdete v širokej ponuke vystavovateľov na zámockom statku. Jedinečná výmenná
burza semienok, cibuliek a sadeníc sa tiež teší veľkej obľube. K tomu všetkému pár praktických tipov
od záhradných expertov, jedinečné rady poskytnú i zámockí záhradníci. Remeselnícke dielne na
Panskom dvore ožijú vďaka rezbárskym a košikárskym prácam.

Rozmanitý program počas dní záhrad 

Okrem množstva rastliniek je možné získať aj zaujímavé informácie. Karl Ploberger „národný biozáhradník“, odprezentuje v nedeľu o 14:00 svoju knihu „Einfach genial gärtnern“ a podelí sa s Vami o praktické tipy pre jesennú údržbu záhrady. Počas celého víkendu je k dispozícii aj informačný stánok „Príroda v záhrade“, s informáciami o biologickom pestovaní. Záhradníci zámku Schloss Hof dovolia nahliadnuť do svojich múdrych kníh podelia sa s Vami o skúsenosti z oblasti zberu, zavárania i skladovania ovocia, zeleniny a byliniek z vlastnej záhrady. Pri prechádzkach záhradami si vychutnajte nádhernú záplavu rozmanitých farieb. Na výlet si pribaľte aj nejaké tie dobrôtky a potom Vám už nič nebude stáť v ceste k jesennému pikniku v sprievode jazzovej hudby. Piknikové koše Vám na objednávku radi pripravia aj v zámockej reštaurácii (www.schlossgastronomie.at)

Zábava pre deti

Pre tých najmenších je pripravené množstvo aktivít: modelovanie zámockých kvetiniek, práca s hlinou, pečenie aj maľovanie na tvár i práca s prírodnými materiálmi. Okrem toho čaká na deti detské ihrisko, jazdenie na koníkoch, jazdy na kočoch i zverník plný prítulných zvieratiek. 

Pre milovníkov rastlín

Ak vo Vás táto záplava rastlinnej nádhery ešte väčšmi vzbudila vášeň pre prírodu, chcete pomôcť a súčasne si neobmedzene vychutnávať záhradnú krásu preberte patronát nad Vami vybranou rastlinou patriacou medzi poklady princa Eugena Savojského. Bližšie informácie www.schlosshof.at

27. – 28. september 2014, denne 10 - 18 hod
Vstup na podujatie je súčasťou dennej vstupenky.

Napíšte komentár