19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Otvorenie TUTO v Starej Tržnici

27.08.2014 , Foto: fb
Miesto:Námestie SNP 26
Bratislava, Slovakia
Termín: 30.08.2014 Mesto:Bratislava-Staré Mesto Zdroj:stránka organizátora

TUTO to žije, TUTO to chutí a tak TUTO sa stretneme na našom otvorení.TUTO v Starej tržnici otvoríme verejnosti už 30. augusta a tešiť sa môžete na množstvo programu pre celú rodinu ale aj o mnoho viac.

Vyskúšať si budete môcť rôzne hry v spolupráci s Vnímavé hračky a materskou škôlkou Stromček, tvoriť na workshopoch, čítať a prezerať si knižky v pop-up 82 bøok&design shõp, jazdiť a opravovať bicykle spolu so Slowatchom a zabávať sa ako ČO - Čerstvé Ovocie, za doprovodu DJov a živej hudby. Samozrejme vás v tento deň čaká aj TRH - PIAC -MARKT v Starej tržnici. Takže tešíme sa na vás.


Vnímavé hračky: Koncept prinášajúci kvalitné zmysluplné hračky na slovenský trh. Ich cieľom je vhodne napomáhať deťom v ich vývine. : je súkromná materská škôlka s rodinnou atmosférou, profesionálnou opaterou a alternatívnou pedagogikou. A práve oni si pre vás na otvorenie pripravili aj takéto aktivity:

Playmais: Hra s kukuričnými štuplíkmi stimuluje kreativitu a pomáha malým prstom vytvárať úžasné veci. Štuplíky sa spájajú bez použitia lepidla. Môžu sa krájať, strihať, formovať. Všetko čo k tomu potrebujete je malé množstvo vody a predstavu! Playmais je vyrobené z kukuričného škrobu, vody a potravinárskeho farbiva. Playmais je absolútne prírodná hračka, bezpečná a 100% odbúrateľná.

Kinetický piesok: Ako urobiť modelovanie piesku ešte zábavnejšie? A čo tak s pieskom Kinetic? Plastický piesok slúži nielen na zábavu a relax, ale podporuje aj rozvoj jemnej motoriky a kreativity. Piesok predstavuje unikátny koncept inteligentnej hry s prírodným materiálom vďaka týmto vlastnostiam: príjemný na dotyk, ľahko tvarovateľný, nedrobí sa, neostáva na rukách, nelepí sa, 100% prírodný produkt, ekologický, hygienický, netoxický, umývateľný vodou, stále vlhký, nie je mastný, opakovateľne použiteľný, vhodný pre terapeutické činnosti

LaQ stavebnica: Inovatívna stavebnica z Japonska pre tvorivé hlavičky k objavovaniu sveta nekonečných možností. LaQ má 7 typov dielikov v 10 pestrých farbách so 4 typmi doplnkových dielikov. Prostredníctvom týchto dielikov sa môžu poskladať 2D, 3D a dokonca aj zložité guľovité modely.

: Kníhkupectvo, antikvariát a dizajn shop so zameraním na architektúru, dizajn a umenie. 82 je fanúšikom knižnej ilustrácie, grafiky a fotografie. Nepredávajú však všetko. Náplňou ich práce, je ponúkať výber z toho najzaujímavejšieho a najkvalitnejšieho, čo na svete každý deň vzniká. Keď budete mať kníh už vyše hlavy, môžete si oddýchnuť v 82 bøok&design pop-up shõpe s dizajnom a umením, ktorý bude len na otvorení TUTO, 30. augusta. Nájdete tam výrobky a diela mladých slovenských dizajnérov, grafikov, maliarov a ilustrátorov. Sú krásne a inšpiratívne.

: Spája priateľov, cyklistov, grafikov, tvorcov filmov a hudby, ktoré pracujú spoločne na rôznych projektoch. Nachvíľu sa tak toto všetko presunie do TUTO, kde budete mať možnosť vidieť všetky slowatchovské bicykle, rámy, súčiastky, bicyklové dresy, čiapky, proste všetky tie krásne cyklo veci na jednom mieste. Bude aj bazár použitých súčiastok za symbolické ceny či zadarmo. Chalani vám poradia aj s vašimi bicyklami, na mieste bude náradie a pumpa takže sa budete môcť dotiahnuť a dofúknuť.

Exkluzívne prvý na Slovensku načapujeme < Gambrinus Excelent 11°> a pochutnať si budete môcť aj na špičkovej talianskej kávičke . Samozrejme oveľa viac pre tých smädných, či hladných. Lebo TUTO to chutí. 

V zmysle novej tradície, ktorú buduje Aliancia Stará tržnica, by sme chceli vytvoriť priestor dopĺňajúci dianie v Starej tržnici, dodať jej život vo všedný deň. Koncept priestoru je navrhnutý tak, aby mohol fungovať samostatne na dennej báze ale tiež aby dopĺňal program a aktivity Starej tržnice.

Plánuje v spolupráci s Vnímavými hračkami zastrešovať tvorivé, edukačné a pohybové aktivity pre deti, program pre mladé rodiny, mamičky a oteckov s deťmi, a takisto voľno-časovú náplň v našej réžii hlavne pre študentov, mladých a tiež návštevníkov od dospelých až po seniorov.

Cieľom projektu je vytvorenie stabilného multifunkčného priestoru, v ktorom by boli aktivity organizované pravideľne (workshopy, tvorivé dielne, prednášky) pod dohľadom profesionálov, doplnené o občasné aktivity (diskusie na aktuálne témy, kultúrne podujatia a pod.). Okrem tejto nosnej línie by sa program menil v priebehu dňa tak, aby zasiahol čo najviac kategórií skupín ľudí (rodiny, deti, študentov, seniorov). Jednou rozsiahlejšou vetou: "Ide o multifunkčný a multikultúrny priestor s kreatívnou kaviarňou s príjemnou atmosférou, kde sa budú stretávať dobrí ľudia všetkých vekových kategórií a skupín."

Napíšte komentár